Άρθρο Localit 18 Απριλίου, 2022

Χρηματοδότηση ύψους 41,3 εκ. ευρώ για έργα στις περιοχές Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

Με απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας εγκρίθηκε το χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Χρηματοδότηση έργων και δράσεων για την ανάπτυξη βιώσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος στις Π.Ε. Κοζάνης, Φλώρινας και στον Δήμο Μεγαλόπολης της Π.Ε Αρκαδίας».

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 41.384.181€ για το έτος 2022 και η χρηματοδότηση θα γίνει από το Πράσινο Ταμείο.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι δήμοι Κοζάνης, Μεγαλόπολης, Αμυνταίου, Εορδαίας, Φλώρινας, Βελβεντού, Βοίου, Σερβίων, Πρεσπών και οι περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου ενώ  η εκτέλεση του προγράμματος θα γίνει από το Πράσινο Ταμείο. Ειδικότερα, όσον αφορά στην έκδοση πρόσκλησης/εων υποβολής προτάσεων, η διαδικασία και οι όροι υποβολής των σχετικών προτάσεων στο Πράσινο Ταμείο, οι προϋποθέσεις και οι διαδικασίες ένταξης των δυνητικών δικαιούχων στο Πρόγραμμα, τα κριτήρια αξιολόγησης/επιλογής και η διαδικασία αξιολόγησης, έγκρισης και ένταξης των προτάσεων στο Πρόγραμμα, ο καθορισμός των ζητουμένων δικαιολογητικών και λοιπών στοιχείων που θα πρέπει να περιλαμβάνει ο φάκελος υποβολής της πρότασης στο Πράσινο Ταμείο, οι υποχρεώσεις των δικαιούχων, καθώς επίσης και κάθε άλλη λεπτομέρεια για την εφαρμογή του προγράμματος θα καθορίζονται με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου με τις οποίες μπορεί να εγκρίνονται Οδηγοί Διαχείρισης των σχετικών Αξόνων Προτεραιότητας, οι οποίοι θα εμπεριέχουν τις ανωτέρω προβλέψεις, κατόπιν σύμφωνης γνώμης της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

Πεδίο εφαρμογής του προγράμματος αποτελούν οι περιοχές Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Π.Ε. Κοζάνης, Φλώρινας και ο Δήμος Μεγαλόπολης της Π.Ε Αρκαδίας.

Η διάρκεια του προγράμματος εκτείνεται στο ημερολογιακό έτος 2022.

Αναλυτικά η ΑΠΟΦΑΣΗ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανώτατο επίδομα θέρμανσης και πλαφόν στα εμπορικά καυσόξυλα ζητά ο δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου

Τα τζάκια και οι σόμπες έχουν ήδη ανάψει στα σπίτια στο Νευροκόπι της Δράμας, ενώ…

Ρεπορτάζ 22 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣτΕ: Άκυρη η μοριοδότηση των ήδη εργαζομένων στο “Βοήθεια στο Σπίτι”

Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων και Σωματείων “Βοήθεια στο Σπίτι»: Τραγική και απαράδεκτη η απόφαση, δεν…

Ρεπορτάζ 22 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 Χαμηλές θερμοκρασίες στα ορεινά της Ηπείρου – Άναψαν τα τζάκια

Θερμοκρασίες χειμώνα, αν και βρισκόμαστε στον 1ο μήνα του φθινοπώρου, σημειώθηκαν στα ορεινά της Ηπείρου…