Άρθρο Localit 14 Νοεμβρίου, 2023

Χρηματοδότηση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ΔΕΥΑ ζητά η ΕΔΕΥΑ

Τη δυνατότητα χρηματοδότησης του ψηφιακού μετασχηματισμού των Δ.Ε.Υ.Α. είτε μέσω τους ΕΣΠΑ είτε μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων δεσμεύτηκε να διερευνήσει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δ. Παπαστεργίου.

Ειδικότερα η δέσμευση του κ. Παπαστεργίου έγινε σε συνάντηση του με τον πρόεδρο  της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων ΄Υδρευσης Αποχέτευσης Γ. Μαρινάκη, με αντικείμενο τη διερεύνηση χρηματοδότησης της πρότασης της ΕΔΕΥΑ για ψηφιακό μετασχηματισμό των ΔΕΥΑ, ο οποίος  θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση σειράς ζητημάτων όπως η γραφειοκρατία, το λειτουργικό κόστος και η εισπραξιμότητα, αλλά και  στη βελτίωση των παρεχόμενων στους πολίτες υπηρεσιών.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των Δ.Ε.Υ.Α. σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές, θα βελτιώσει το οικολογικό αποτύπωμα των Δ.Ε.Υ.Α., αλλά απαιτεί τη διάθεση σημαντικών πόρων. Ο στόχος του ψηφιακού μετασχηματισμού των Δ.Ε.Υ.Α. είναι η δημιουργία σύγχρονων, αποδοτικών, «έξυπνων» και πιο «πράσινων» επιχειρήσεων.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Χαλανδρίου: Ξεκινά η Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση σε σχολεία

Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς – Ανοιχτή τηλεδιάσκεψη την Κυριακή 22/6 Η πρώτη περίοδος…

Ενδιαφέρουν 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
3o Φεστιβάλ Agatha Αστυνομικής Λογοτεχνίας Σάμου

Το Φεστιβάλ Agatha Αστυνομικής Λογοτεχνίας επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά στη Σάμο με παρουσιάσεις βιβλίων,…

Ενδιαφέρουν 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Κεφαλογιάννης: Το 99,4% των δήμων συνδέθηκαν στην πλατφόρμα για τους καθαρισμούς των οικοπέδων

Το ποσοστό των δήμων που έχει συνδεθεί με την ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας…