Άρθρο Localit 14 Νοεμβρίου, 2023

Χρηματοδότηση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ΔΕΥΑ ζητά η ΕΔΕΥΑ

Τη δυνατότητα χρηματοδότησης του ψηφιακού μετασχηματισμού των Δ.Ε.Υ.Α. είτε μέσω τους ΕΣΠΑ είτε μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων δεσμεύτηκε να διερευνήσει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δ. Παπαστεργίου.

Ειδικότερα η δέσμευση του κ. Παπαστεργίου έγινε σε συνάντηση του με τον πρόεδρο  της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων ΄Υδρευσης Αποχέτευσης Γ. Μαρινάκη, με αντικείμενο τη διερεύνηση χρηματοδότησης της πρότασης της ΕΔΕΥΑ για ψηφιακό μετασχηματισμό των ΔΕΥΑ, ο οποίος  θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση σειράς ζητημάτων όπως η γραφειοκρατία, το λειτουργικό κόστος και η εισπραξιμότητα, αλλά και  στη βελτίωση των παρεχόμενων στους πολίτες υπηρεσιών.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των Δ.Ε.Υ.Α. σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές, θα βελτιώσει το οικολογικό αποτύπωμα των Δ.Ε.Υ.Α., αλλά απαιτεί τη διάθεση σημαντικών πόρων. Ο στόχος του ψηφιακού μετασχηματισμού των Δ.Ε.Υ.Α. είναι η δημιουργία σύγχρονων, αποδοτικών, «έξυπνων» και πιο «πράσινων» επιχειρήσεων.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 27 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Οι βασικοί άξονες του προγραμματισμού για το 2026

Τους βασικούς στόχους και τις προτεραιότητες του για το 2026 παρουσιάζει ο Δήμος Νισύρου. Στο…

Ενδιαφέρουν 26 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κακοκαιρία και αποκατάσταση ζημιών: Αυτοψίες και αποζημιώσεις σε συνεργασία με τους Δήμους

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε το πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα ενεργειών για…

Ενδιαφέρουν 08 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για ασφαλείς και ανθεκτικούς Δήμους στην Κεντρική Μακεδονία

Με πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σε συνεργασία με τον Δήμος Ωραιοκάστρου, την…