Άρθρο Localit 14 Νοεμβρίου, 2023

Χρηματοδότηση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ΔΕΥΑ ζητά η ΕΔΕΥΑ

Τη δυνατότητα χρηματοδότησης του ψηφιακού μετασχηματισμού των Δ.Ε.Υ.Α. είτε μέσω τους ΕΣΠΑ είτε μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων δεσμεύτηκε να διερευνήσει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δ. Παπαστεργίου.

Ειδικότερα η δέσμευση του κ. Παπαστεργίου έγινε σε συνάντηση του με τον πρόεδρο  της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων ΄Υδρευσης Αποχέτευσης Γ. Μαρινάκη, με αντικείμενο τη διερεύνηση χρηματοδότησης της πρότασης της ΕΔΕΥΑ για ψηφιακό μετασχηματισμό των ΔΕΥΑ, ο οποίος  θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση σειράς ζητημάτων όπως η γραφειοκρατία, το λειτουργικό κόστος και η εισπραξιμότητα, αλλά και  στη βελτίωση των παρεχόμενων στους πολίτες υπηρεσιών.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των Δ.Ε.Υ.Α. σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές, θα βελτιώσει το οικολογικό αποτύπωμα των Δ.Ε.Υ.Α., αλλά απαιτεί τη διάθεση σημαντικών πόρων. Ο στόχος του ψηφιακού μετασχηματισμού των Δ.Ε.Υ.Α. είναι η δημιουργία σύγχρονων, αποδοτικών, «έξυπνων» και πιο «πράσινων» επιχειρήσεων.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Τα πρώτα 100 κλιματιστικά σε ευάλωτα νοικοκυριά

Ο Δήμος Αθηναίων προχωρά στη δωρεάν διάθεση των πρώτων 100 κλιματιστικών ενεργειακής κλάσης Α σε…

Ενδιαφέρουν 08 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναβαθμίστηκε το Δημοτικό Ελικοδρόμιο Νισύρου

Ο Δήμος Νισύρου ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των εργασιών πλήρους αναβάθμισης του Δημοτικού Ελικοδρομίου, ένα έργο…

Ενδιαφέρουν 07 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πετρούπολη: Εγκαταστάθηκε «έξυπνο» παγκάκι

Το πρώτο «έξυπνο» παγκάκι εγκατέστησε και λειτουργεί ο Δήμος Πετρούπολης, σε συνεργασία με το Εθνικό…