Άρθρο Localit 07 Οκτωβρίου, 2016

Χρ. Καλογήρου: Στελέχωση των υπηρεσιών Ασύλου και μειωμένοι φορολογικοί συντελεστές στα νησιά

Μέσα από τη στελέχωση των υπηρεσιών που εξετάζουν τις αιτήσεις ασύλου περνά η αποσυμφόρηση των νησιών από μετανάστες και πρόσφυγες, δήλωσε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Δεν είναι δυνατόν επτά μήνες μετά τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας να μην είναι στελεχωμένες οι υπηρεσίες για την εξέταση και την απονομή του Ασύλου και να είναι υποχρεωμένοι και οι μετανάστες και πρόσφυγες σε μία πολύμηνη αναμονή για την έκδοση της απόφασης, αλλά και η τοπική οικονομία και κοινωνία να υφίσταται τις επιπτώσεις από όλη αυτή την κατάσταση» είπε η κ. Καλογήρου, σημειώνοντας ότι στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου βρίσκονται περισσότεροι από 11.000 μετανάστες και πρόσφυγες.

«Όσες υποδομές και να γίνουν, ποτέ δε θα είναι αρκετές, εάν δε στελεχωθούν οι υπηρεσίες του Ασύλου. Τα νησιά δε μπορούν να σηκώσουν αυτό το βάρος μόνα τους, αυτή τη στιγμή υπάρχουν υποδομές δυναμικότητας 5.450 ατόμων και εκεί εξαντλείται και όλη η δυνατότητα των νησιών» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την περιφερειάρχη, οι προσφυγικές ροές κυμαίνονται σε 50 με 100 άτομα την ημέρα, όμως «όσο δεν στελεχώνονται οι υπηρεσίες Ασύλου, αυτό οδηγεί στις συνθήκες υπερσυγκέντρωσης μεταναστών στα νησιά», ενώ «εγκαθίσταται σιγά – σιγά μία αβεβαιότητα στην κοινωνία των νησιών, που δημιουργεί ατμόσφαιρα ανασφάλειας και φόβου».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…