Διήμερο εργαστήριο αναφορικά με τα χωρικά πληροφοριακά συστήματα για «έξυπνες πόλεις», διοργανώνουν αύριο Πέμπτη 8 και μεθαύριο Παρασκευή 9 Μαΐου, στη Γενεύη, το Παγκόσμιο Φόρουμ Geospatial και η Οικονομική Επιτροπή για την Ευρώπη των Ηνωμένων Εθνών, που στηρίζουν την συνεργασία ανάμεσα στις «έξυπνες πόλεις».
Όπως σημειώνεται ενόψει της διοργάνωσης, μια έξυπνη πόλη, συμπυκνώνει όλες τις πτυχές της αστικής ζωής, δηλαδή την αστική οικονομία, τις μεταφορές και την κινητικότητα, την ορθή διαχείριση περιβάλλοντος, το ανθρώπινο κεφάλαιο και την κοινωνική ένταξη, τη στέγαση, τις συνθήκες διαβίωσης και την αστική διακυβέρνηση.
Οι έξυπνες πόλεις προωθούν την καινοτομία, ιδιαίτερα στον τομέα των ΤΠΕ, στον αστικό σχεδιασμό και στη δημιουργία αλλά και διαχείριση ενός βιώσιμου κοινωνικο-οικονομικού περιβάλλοντος, με εξορθολογισμένες δαπάνες, και αποτελεσματική αξιοποίηση πόρων. Επικεντρωμένες στην ανάπτυξη, προωθούν την εκπαίδευση και τη μάθηση, την κοινωνική ένταξη και την κάλυψη των αναγκών των ευάλωτων ομάδων, την κινητικότητα ,τις έξυπνες μεταφορές, και στηρίζουν την επιχειρηματικότητα.
Η παγκόσμια πλατφόρμα συγκεντρώνει περισσότερους από 1000 συνέδρους από περισσότερες από 80 χώρες. Στόχος της είναι η συμμετοχή στη διαδικασία λήψης αποφάσεων αναφορικά με την ανάδειξη νέων τεχνολογιών και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση στο παρελθόν διοργανώθηκε στην Ινδία (2007, 2009 και 2011), στις Κάτω Χώρες (2012 και 2013) και τώρα στην Ελβετία (2014).
Πληροφορίες: http://www.unece.org/index.php?id=34473