Άρθρο Localit 02 Οκτωβρίου, 2014

Χονγκ Κονγκ: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις – Η μεγαλύτερη πολιτική κρίση για την Κίνα

???????????????????????????????????????Δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από τους δρόμους αν δεν παραιτηθεί η τοπική κυβέρνηση, διαμηνύουν οι διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι ζητούν ελεύθερες εκλογές και άρση των κινεζικών περιορισμών για την επιλογή υποψηφιοτήτων.

Την Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου, ημέρα εθνικής γιορτής για την Κίνα, συνεχίστηκαν οι μαζικές διαδηλώσεις, που καταγράφονται ως οι μεγαλύτερες που έχουν σημειωθεί από το 1997, όταν η κυριαρχία της πρώην βρετανικής αποικίας μεταβιβάστηκε στην Κίνα, καθώς και ως η μεγαλύτερη πολιτική κρίση από το γεγονότα του 1989 και τη σφαγή στην πλατεία Τιενανμέν. Οι διαδηλωτές έχουν καταλάβει νέα κτίρια, ενώ ο αντιπροέδρος της Ομοσπονδίας Φοιτητών του Χονγκ Κονγκ, Λέστερ Σουμ και ηγετική φυσιογνωμία του κινήματος, δήλωσε πως δεν απορρίπτει μια συνάντηση με την επίσημη κινεζική κυβέρνηση αλλά το αίτημα πλέον είναι να παραιτηθεί ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ, Λίονγκ Τσουν Γινγκ.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Ζινπίνγκ, κατά την ομιλία του την Τετάρτη, δεν έκανε καμία άμεση αναφορά στις διαδηλώσεις, ωστόσο δεσμεύτηκε πως η Κίνα «θα προστατεύσει τα συμφέροντά του Χονγκ Κονγκ». «Η κεντρική κυβέρνηση θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τα όσα ορίζονται από τη συμφωνία ‘μια χώρα, δύο συστήματα’ διασφαλίζοντας τη μακροπρόθεσμη ευημερία και σταθερότητα στο Χονγκ Κονγκ», είπε.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…