Άρθρο Localit 09 Μαΐου, 2013

Χίος: Αντιδρά ο δήμος στα σχέδια ΤΑΙΠΕΔ για παραχώρηση του λιμανιού και δημιουργία μαρίνας

xiosΤην αντίδραση του δήμου Χίου προκάλεσε η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ ότι σχεδιάζει σε συνεργασία με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, να του παραχωρηθεί εκ νέου τμήμα του λιμανιού της Χίου για χρήση μαρίνας.

Ο δήμος επισημαίνει πώς είναι δυνατόν να γίνει η παραχώρηση των 2/5 ενός λιμανιού, που ασφυκτιά, για ανάπτυξη μαρίνας, χωρίς «να έχει δοθεί οριστική λύση στην χρηματοδότηση του νέου λιμανιού στο Κοντάρι».

Υπενθυμίζει δε ότι  «όταν πριν από μερικούς μήνες δημοσιεύθηκε λίστα είκοσι λιμανιών που παραχωρούνται στο ΤΑΙΠΕΔ, στην οποία αναφερόταν και το λιμάνι της Χίου, σε ερώτηση μας στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μουσουρούλη , αν όντως είναι και το λιμάνι της Χίου μέσα σ΄ αυτά, μας διαβεβαίωσε ότι δεν αφορά το κεντρικό λιμάνι αλλά το τουριστικό λιμάνι στο Νοσοκομείο Χίου».

«Δεν ξέρουμε τι μεσολάβησε και αλλάζουν τα σχέδια του υπουργείου, τονίζει ο δήμος, θέλουμε όμως να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι και γι’ αυτήν τη δράση χρειάζεται μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που ακόμα δεν έχει εγκριθεί, ενώ, έχουν ξεκινήσει και οι διαδικασίες για την εκπόνηση του masterplan για το λιμάνι».

Ο δήμος διευκρινίζει ακόμη ότι  ήδη έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η αναβάθμιση των ηλεκτρολογικών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων στην συγκεκριμένη περιοχή και ότι το έργο είναι υπό δημοπράτηση με προϋπολογισμό 340.000 ευρώ και αναρωτιέται αν το γεγονός αυτό το έχει λάβει υπόψη του το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Τέλος καλεί την ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας να λάβει υπόψη της όλα τα παραπάνω πριν προχωρήσει σε τελικές αποφάσεις, και να μείνει συνεπής στις κατά καιρούς υποσχέσεις της.

«Ας μείνουμε ως πολίτες αυτού του νησιού, τουλάχιστον συνεπείς, στις κατά καιρούς υποσχέσεις μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 29 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Ρύθμιση για τα οικόπεδα που χάνουν το δικαίωμα δόμησης στους οικισμούς

Το ΥΠΕΝ «μελετά νομοθετική ρύθμιση μέσα από την οποία θα προσπαθήσει να ενσωματώσει τα ακίνητα…

Ρεπορτάζ 29 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Ευρεία σύσκεψη στον δήμο για τις ρηγματώσεις στις Βούτες

Έκτακτη ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Ηρακλείου, με επίκεντρο τις ρηγματώσεις, οι οποίες εντοπίζονται τα…

Ρεπορτάζ 29 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιδρύεται Δίκτυο Μεταλλευτικών Πόλεων με τη συμμετοχή οκτώ δήμων

Δίκτυο Δίκτυο Μεταλλευτικών Πόλεων συγκροτούν οκτώ δήμοι της χώρας. Πρόκειται για τους δήμους Αριστοτέλη, Πολυγύρου,…