Άρθρο Localit 17 Ιουνίου, 2022

Χερσόνησος: Άμεσα η υλοποίηση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Κοκκίκη Χάνι-Γουρνών

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την υλοποίηση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Κοκκίνη Χάνι – Γουρνών που θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής σε παροχές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Δήμος Χερσονήσου και Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας προκειμένου να μπει άμεσα σε τροχιά υλοποίησης το Πολυδύναμο Ιατρείο που αποτελεί πάγιο αίτημα πολλών ετών για την ευρύτερη περιοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του Δημάρχου Χερσονήσου Γιάννη Σέγκου και της Διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Λένας Μπορμπουδάκη, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου Γιώργου Χειρακάκη και των αντιδημάρχων Κώστα Ζαχαριουδάκη και Μανόλη Καλαϊτζάκη, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αυτοψία στον χώρο όπου θα ανεγερθεί το Πολυδύναμο Ιατρείο.

Η νέα δομή πρωτοβάθμιας υγείας δεν θα επηρεάσει τη λειτουργία των περιφερειακών ιατρείων που ήδη λειτουργούν στον Δήμο Χερσονήσου.

«Πρόκειται για ένα κομβικό έργο για την τοπική κοινωνία που θα αναβαθμίσει τις παροχές πρωτοβάθμιας υγείας», δήλωσε ο κ. Σέγκος και πρόσθεσε : «Οι διαδικασίες θα δρομολογηθούν άμεσα και η εκκίνηση των έργων αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες. Είναι μία οραματική παρέμβαση στον τομέα της υγείας και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς δεσμευόμαστε για την άριστη συνεργασία που απαιτείται προκειμένου η υλοποίηση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Κοκκίνη Χάνι – Γουρνών να πάρει σάρκα και οστά».

Στο ίδιο πλαίσιο, η Διοικήτρια της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη δήλωσε : «Το Πολυδύναμο Ιατρείο Κοκκίνη Χάνι – Γουρνών θα είναι ένα από τα τρία μεγάλα έργα που δρομολογούνται στην Κρήτη σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Υγείας. Θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες πρωτοβάθμιας φροντίδας της περιοχής με υψηλής ποιότητας παροχές υγείας. Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο ένταξης με εξασφαλισμένες πιστώσεις από το Ταμείο ανάκαμψης».

Ο Δήμος Χερσονήσου θα προχωρήσει στην παραχώρηση έκτασης στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι για την ανέγερση του Πολυδύναμου Ιατρείου το οποίο θα έχει χρονικό ορίζοντα υλοποίησης έως το 2025. Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν εντός των επόμενων μηνών.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πυροσβεστική: Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Θάσο

Συνολικά 61 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην χώρα, οι περισσότερες από τις οποίες,…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θάσος: Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο νησί

Ενισχύονται ακόμα περισσότερο οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης στη Θάσο, σε μια προσπάθεια να…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χειρουργήθηκε με επιτυχία ο Απ. Τζιτζικώστας έπειτα από ατύχημα

 Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα με επιτυχία το χειρουργείο, στο οποίο υποβλήθηκε εσπευσμένα χθες το…