Άρθρο Localit 04 Απριλίου, 2021

Χανιά: Τριήμερο εθελοντικών στειρώσεων σε αδέσποτα ζώα από τον Δήμο και τοποθέτηση ταϊστρών  σε 13 σημεία

Με διαφορετικές δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού και αποτελεσματικής φροντίδας των ζώων που βρίσκονται στους δρόμους, ο Δήμος Χανίων γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων ζώων (4 Απριλίου).

Στο πλαίσιο των δράσεων από τη Δευτέρα 5 Απριλίου έως και την Τετάρτη 7 Απριλίου, το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων, σε συνεργασία με ιδιώτες κτηνιάτρους της πόλης, διοργανώνει τριήμερο εθελοντικών στειρώσεων στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων ευθύνης του Δήμου.

Παράλληλα ο δήμος, προχωρά στην τοποθέτηση ειδικών κατασκευών ταΐσματος για τα ζώα (ταΐστρες και ποτίστρες) σε 13 διαφορετικά σημεία, σε όλο τον δήμο.

Η τροφοδοσία των 13 σημείων θα γίνεται σε συνεννόηση και συνδρομή εθελοντών.

Ο Δήμος Χανίων παροτρύνει όσους επιθυμούν να αποκτήσουν κατοικίδιο, να προχωρήσουν σε υιοθεσία κάποιου αδέσποτου και όχι σε αγορά. Πληροφορίες για τα αδέσποτα που είναι προς υιοθεσία, υπάρχουν στην ειδική σελίδα του δήμου στο Facebook: facebook.com/adespotadx.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…