Άρθρο Localit 16 Ιουνίου, 2022

Χανιά: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης στο επίκεντρο της επίσκεψης του Κυρ. Πιερρακάκη στην Κρήτη

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της τοπικής αυτοδιοίκησης με στόχο την αναβάθμιση της λειτουργίας των δήμων και των υπηρεσιών προς τους πολίτες, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε σήμερα στην αντιπεριφέρεια Χανίων ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, με τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογερή, δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης. Από τα Χανιά ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στην εφαρμογή του Προγράμματος των «Έξυπνων Πόλεων», που όπως είπε ξεκινά σήμερα για 315 δήμους της χώρας προϋπολογισμού 320 εκατ. ευρώ.

Όπως εξήγησε ο κ. Πιερρακάκης πρόκειται για την 2η φάση του προγράμματος που υλοποιείται ήδη σε 17 μεγάλους δήμους της χώρας.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «πρόκειται για ένα μενού επιλογών στο οποίο κάθε δήμαρχος θα μπορεί να αξιοποιεί τα εργαλεία που υπάρχουν για να εφαρμόσει τη στρατηγική του δήμου του για τον ψηφιακό μετασχηματισμό».

Παράλληλα τόνισε ότι το υπουργείο θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια των δήμων για την ψηφιακή αναβάθμιση τους ενώ έκανε γνωστό ότι το επόμενο διάστημα το υπουργείο θα χρηματοδοτήσει την αναδιαμόρφωση των ΚΕΠ.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στα Χανιά επισκέφθηκε το Πολυτεχνείο Κρήτης, όπου και ενημερώθηκε από τον πρύτανη Ευάγγελο Διαμαντόπουλο για την λειτουργία και τις ψηφιακές δράσεις του ιδρύματος.

Ο κ. Πιερρακάκης που ξεναγήθηκε και σε εργαστήρια του ιδρύματος χαρακτήρισε το Πολυτεχνείο Κρήτης διαμάντι στην Ανώτατη εκπαίδευση της χώρας.

Ακόμα ο κ. Πιερρακάκης βρέθηκε στους τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι όπου και κατέθεσε λουλούδια, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε από τον γενικό διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», στην οικία – μουσείο του Ελ. Βενιζέλου στην Χαλέπα.

Στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, παρουσιάστηκαν οι ψηφιακές υπηρεσίες του ιδρύματος.

Αυτή την ώρα ο κ. Πιερρακάκης επισκέπτεται το δημαρχείο Χανίων, όπου ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης του παρουσιάζει τις ψηφιακές υπηρεσίες του δήμου καθώς και τον σχεδιασμό για την ανάπτυξη και άλλων ψηφιακών υπηρεσιών με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και τη βελτίωση της λειτουργίας του δήμου.

Το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άρχισε η διαβούλευση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το ΠΕΣΔΑ Αττικής

Ξεκίνησε και επίσημα η διαβούλευση για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την 3η…

Ρεπορτάζ 08 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ωραιοκάστρου: Έρευνα για τη βελτίωση των παιδικών σταθμών του ΔΟΠΠΑΩ

Με το σύνθημα «Βοηθήστε μας να γίνουμε καλύτεροι» η Διοίκηση του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Πρόνοιας…

Ρεπορτάζ 05 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Υπογραφή σύμβασης για την αναβάθμιση και συντήρηση υποδομών Κοινότητας Δρεπάνου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο «Αναβάθμιση και Συντήρηση Υποδομών Κοινότητας Δρεπάνου», από το δήμαρχο…