Άρθρο Localit 26 Μαΐου, 2023

Χανιά: Νέες, καλαίσθητες κατευθυντικές πινακίδες σε κεντρικά σημεία της πόλης

Είκοσι νέοι, κατευθυντήριοι ιστοί με πινακίδες που αποτυπώνουν την απόσταση και τον χρόνο που χρειάζεται κάποιος για να φτάσει σε κάθε προορισμό, τοποθετούνται από τον Δήμο Χανίων αυτό το διάστημα, σε κεντρικά – κομβικά σημεία της πόλης των Χανίων.

Σκοπός του έργου είναι η προβολή και η ενίσχυση της επισκεψιμότητας αξιόλογων σημείων ενδιαφέροντος μέσα στην πόλη των Χανίων.

Οι νέοι ιστοί που έχουν ήδη ξεκινήσει να τοποθετούνται, κεντρίζουν το ενδιαφέρον του περαστικού, καθώς περιλαμβάνουν από έξι  κατευθυντικές πινακίδες έκαστος,  αναγράφουν το όνομα του σημείου ενδιαφέροντος στα ελληνικά και τα αγγλικά, και παρέχουν στον πεζό την πληροφορία του χρόνου σε βάδην και της απόστασης σε χιλιόμετρα, από το σημείο της πινακίδας έως τον επιθυμητό προορισμό.

Η τοποθέτηση των πινακίδων έγινε με μεριμνά των υπηρεσιών του Δήμου Χανίων και συγκεκριμένα του Γραφείου Παλιάς Πόλης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, της Διεύθυνσης  Προγραμματισμού & Πληροφορικής και του Τμήματος Τουρισμού.

 «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι και περήφανοι, γιατί οι νέες πινακίδες αποτελούν μια ακόμα πινελιά που θα αναδείξουν αξιόλογα σημεία που προσφέρουν τα Χανιά, δίνοντας και ένα ακόμα κίνητρο για περπάτημα και περιήγηση στις όμορφες διαδρομές της πόλης μας», δήλωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν επίσης και ειδικές πινακίδες σε κάθε ένα σημείο ενδιαφέροντος, με σύντομη περιγραφή του σε ελληνικά και αγγλικά, καθώς και πινακίδες που προβάλλουν την κάθε θεματική διαδρομή, αλλά και το συνολικό δίκτυο των διαδρομών μέσα στον αστικό ιστό και την παλιά πόλη.

Τέλος, η συγκεκριμένη παρέμβαση είναι μέρος του συνολικού έργου που εντάσσεται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων, με τίτλο: «Η Αναζωογόνηση του Αστικού Κέντρου Χανίων με όρους αειφορίας και κοινωνικής συνοχής» (Revitalizing the Core for Development – RECODE) και χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το ΕΠ Κρήτη 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού, 154.960,90 ευρώ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 02 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Β. Κικίλιας: Ενισχύουμε την πρόληψη με το νέο νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία

Η ενίσχυση της πρόληψης τίθεται στο επίκεντρο του νέου σχεδίου νόμου για την Πολιτική Προστασίας,…

Ρεπορτάζ 01 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο θερμότερος Νοέμβριος τα τελευταία 15 χρόνια σε Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Κρήτη και νησιά Αιγαίου

Η μέση τιμή των μέγιστων ημερήσιων θερμοκρασιών τον φετινό Νοέμβριο κυμάνθηκε σε ακραία υψηλά επίπεδα…

Ρεπορτάζ 01 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκαν οι αεροψεκασμοί στο Σέιχ Σου για τον περιορισμό της πευκοκάμπιας

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία σήμερα οι αεροψεκασμοί στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης για τον περιορισμό του…