Άρθρο Localit 18 Απριλίου, 2024

Χανιά: Επεκτείνεται το δίκτυο καφέ κάδων του Δήμου με νέες περιοχές δράσης

Ο Δήμος Χανίων προχωρά στην επέκταση του προγράμματος «Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) Βιοαποβλήτων» σε περιοχές της ΔΕ Χανίων και της ΔΕ Ακρωτηρίου και από την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 ξεκινά η δωρεάν διανομή καφέ κάδων εσωτερικού χώρου (κουζίνας 10 lt) και η ενημέρωση των κατοίκων σχετικά με την διαλογή των απορριμμάτων (υπολείμματα τροφών) που θα πρέπει να τοποθετούνται στους καφέ κάδους.

Το Πρόγραμμα Διαλογή στη Πηγή (ΔσΠ) Βιοαποβλήτων αφορά στη χωριστή συλλογή των οργανικών αποβλήτων (υπολειμμάτων τροφών και φυτικών υπολειμμάτων) σε ξεχωριστό κάδο στο σημείο παραγωγής τους και την απόρριψή τους σε κεντρικούς κλειδωμένους καφέ κάδους. Η αποκομιδή τους θα γίνεται με ειδικά απορριμματοφόρα του Δήμου Χανίων και τα συλλεγόμενα απορρίμματα θα οδηγούνται στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης της ΔΕΔΙΣΑ ΑΕ (ΟΤΑ) για την παραγωγή κομπόστ, ενός φυσικού λιπάσματος, εδαφο-βελτιωτικού ουσιαστικά, πλούσιου σε οργανική ύλη.

Το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά σε επιλεγμένες περιοχές εκτός ΣΒΑΑ και συγκεκριμένα στις παρακάτω περιοχές: Χαλέπα (μόνο στην περιοχή που περικλείεται μεταξύ των οδών: Προφήτη Ηλία, Χαλέπας, Μαυρογένηδων, Χαιρέτη, Δαγκλή, Κ. Μητσοτάκη (πρώην Ακρωτηρίου) έως τον κόμβο του Πολυκλαδικού), Σόδυ, Προφήτης Ηλίας, Κουμπελή, ‘Αγιος Ματθαίος, Στέρνες. Παράλληλα με τους καφέ κάδους κουζίνας θα διανεμηθούν και βιοδιασπώμενες σακούλες, καθώς και κλειδιά για τους μεγάλους εξωτερικούς καφέ κάδους βιοαποβλήτων.

Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα για πληροφορίες να επισκεφθούν τη διεύθυνση https://www.chania.gr/enimerosi/erga-espa/espa-vioapl-ektos-SVAA.html

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βύρωνας: Έτοιμο το πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στον Καρέα

Το νέο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στον πρώην πολυχώρο Κουγιά στον Καρέα, εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 15/5,…

Βιώσιμες Πόλεις 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δημόσια διαβούλευση για το Σ.Α.Π Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π) που έχει εκπονήσει με χρηματοδότηση από το…

Βιώσιμες Πόλεις 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγ. Παρασκευή: Ξεκινά και πάλι η λειτουργία των καφέ κάδων συλλογής βιοαποβλήτων

Επανέρχεται από σήμερα Παρασκευή 17 Μαΐου, στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, η λειτουργία χωριστής συλλογής υπολειμμάτων…