Άρθρο Localit 17 Νοεμβρίου, 2023

Χανιά: Ενημερωτική συνάντηση «Ενταξιακά προγράμματα για άστεγους-Προβλήματα – Προοπτικές» στο Κ.Α.Μ.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος «Στέγαση & Εργασία για τους Αστέγους στον Δήμο Χανίων», θα παρουσιαστούν στην  ενημερωτική συνάντηση με θέμα «Ενταξιακά προγράμματα για αστέγουυς-Προβλήματα-Προοπτικές»,  η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 11:00,στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.

Με αφορμή τη διοργάνωση παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, σήμερα Παρασκευή 17/11, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, η Διευθύντρια της Σύμπραξης Χανίων, Βούλα Ιωάννιδου, και η Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Κτενιαδάκη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Στέγαση & Εργασία για τους Άστεγους στον Δήμο Χανίων», με δικαιούχο τον Δήμο Χανίων και φορέα διαχείρισης τη Σύμπραξη Χανίων.

«Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί και έχουν βρει στέγη 52 ωφελούμενοι σε 20 σπίτια. Η εξεύρεση στέγης για τόσο πολλά άτομα ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα, ωστόσο ο σκοπός του προγράμματος είναι η αυτονόμηση, η επανένταξη και η συμμετοχή των ανθρώπων αυτών στην κοινωνία. Κάποιοι από αυτούς έχουν βρει εργασία, έχουν επιμορφωθεί και αυτό για εμάς είναι μια πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία», ανέφερε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ελένη Ζερβουδάκη και πρόσθεσε ότι η επανένταξη των αστέγων στην κοινωνία «είναι ένας στόχος, που από την αρχή είχε μπει ψηλά και καταφέραμε να τον επιτύχουμε».

Στα οφέλη και τις παραμέτρους του προγράμματος, που θα παρουσιαστούν αναλυτικά στην ενημερωτική συνάντηση της 22ας Νοεμβρίου,  αναφέρθηκε συνοπτικά από την πλευρά της, η Διευθύντρια Σύμπραξης Χανίων, Βούλα Ιωαννίδου, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «πρόκειται για ένα πρόγραμμα, που αντιμετωπίζει ολιστικά το θέμα της αστεγίας και μάλιστα έχει τον χαρακτήρα μόνιμης δημόσιας πολιτικής, γιατί προκηρύσσεται ανά δύο χρόνια. Το πρόγραμμα καλύπτει τη στέγαση για δύο έτη, το ενοίκιο, λειτουργικά έξοδα, δαπάνες για οικιακό εξοπλισμό, λευκές συσκευές, κ.α.».

«Οι ωφελούμενοι είναι είτε από δομές του Δήμου Χανίων, όπως το Καταφύγιο Αστέγων, είτε άνθρωποι που πραγματικά ήταν στον δρόμο. Πρόκειται για ανθρώπους, που εξαιτίας κάποιων συγκεκριμένων συνθηκών, όπως την απώλεια της δουλειάς τους, βρέθηκαν οικογενειακώς στον δρόμο και βρήκαν σπίτι και εργασία, έχοντας μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή» είπε η προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος Στέγη και Εργασία, Ελένη Κτενιαδάκη. Πρόσθεσε επίσης, ότι ο μεγάλος αριθμός ωφελούμενων,  που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, οφείλεται κυρίως στην καλή συνεργασία της Αντιδημάρχου με τον Φορέα Σύμπραξη Χανίων, που διαχειρίζεται το πρόγραμμα αλλά και στην διεπιστημονική ομάδα έργου, που συνεργάζεται για το πρόγραμμα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 04 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα εφαρμογή για κινητά αναδεικνύει πολιτισμό, ιστορία και ενδιαφέροντα περιβαλλοντικά στοιχεία των Δήμων Αλίμου, Καλλιθέας και Π. Φαλήρου

Μια έξυπνη εφαρμογή ηλεκτρονικού πολιτισμού, ηλεκτρονικού τουρισμού και ενίσχυσης βιώσιμης κινητικότητας, για κινητά και tablet,…

Ρεπορτάζ 04 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάργα: Παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι μελέτες για λιμενικά έργα

Παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας οι μελέτες που κατάρτισε η ανάδοχος εταιρία με χρηματοδότηση από…

Ρεπορτάζ 04 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέες στάσεις λεωφορείων σε 14 Κοινότητες του Δήμου Ελασσόνας

Στέγαστρα στάσεων λεωφορείων, σε 14 κοινότητες, τοποθέτησε ο Δήμος Ελασσόνας για την εξυπηρέτηση των  επιβατών…