Άρθρο Localit 24 Απριλίου, 2024

Χανιά: Δράσεις αλληλεγγύης από τον Δήμο για την περίοδο του Πάσχα

Σειρά δράσεων αλληλεγγύης πραγματοποιεί ο Δήμος Χανίων ενόψει του Πάσχα, με στόχο την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Ειδικότερα, το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Προστασίας, ΑμεΑ και Ισότητας του Δήμου Χανίων στηρίζει τις ημέρες του Πάσχα τις αγορές αλληλεγγύης των δομών απασχόλησης ΑμεΑ και εθελοντικών ομάδων της πόλης.

Συγκεκριμένα, από το Σάββατο 27 Απριλίου έως και το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου, οργανώνεται υπαίθριο Πασχαλινό παζάρι στην αρχή της οδού Χάληδων, το οποίο λειτουργεί πρωινές και απογευματινές ώρες.

Από την Πέμπτη 25 Απριλίου, ξεκινά η διανομή γλυκισμάτων από το προσωπικό του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στις 495 οικογένειες, που εξυπηρετούνται σε όλο τον Δήμο Χανίων. Σε 95 οικογένειες από αυτές, οι οποίες έχουν εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, προσφέρονται επιπλέον κρέας, τρόφιμα και άλλα είδη.

Παράλληλα, από τη  Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 έως και τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου, ξεκινά από τον Δήμο Χανίων η δωρεάν διανομή κρέατος και γλυκισμάτων για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου για το πασχαλινό τραπέζι. Οι ωφελούμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν τα είδη, από τις 9:00 έως και τις 13:00 στον χώρο της Δομής Παροχής Αγαθών-Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Χανίων (Κ. Σφακιανάκη και Γρηγορίου Ε 32,  Χανιά).

Τέλος, τα καθιερωμένα «Γεύματα Αγάπης» θα προσφερθούν σε ευάλωτες ομάδες και άστεγους συμπολίτες μας, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα (5 & 6 Μαΐου 2024), στις 11:30, στον χώρο του Φιλόπτωχου Συσσιτίου της Σπλάντζιας.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν εορταστικές επισκέψεις στις δομές παιδικής προστασίας της πόλης μας, από την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Συνάντηση δημάρχου με τους πλημμυροπαθείς των Μεγάλων Καλυβίων

Το αίτημα των κατοίκων των Μεγάλων Καλυβίων, να αναλάβει ο Δήμος Τρικκαίων την απομάκρυνση των…

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: 23η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας

Την 23η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας, αφιερωμένη στις μικρές φάρμες, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης…

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιβαλλοντικές δράσεις και φεστιβάλ χρωμάτων/MARE NOSTRUM στη Βάρκιζα

Mια Κυριακή γεμάτη χρώματα, χαμόγελα και περιβαλλοντικές δράσεις μαζί με ένα φεστιβάλ χρωμάτων, έρχονται στο…