Άρθρο Localit 22 Ιουλίου, 2024

Χανιά: Αναβιώνει για 3η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου

Το μουσικοχορευτικό δρώμενο της Παραδοσιακής Στράτας του Δήμου Χανίων αναβιώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά και γεμίζει τα καλοκαίρια, αλλά και τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης και του Ενετικού Λιμένα Χανίων, με την παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.

Αύριο, Τρίτη 23 Ιουλίου το απόγευμα, ο Χορευτικός Όμιλος Χανίων παρουσιάζει το δρώμενο «Κρητική Καντάδα».

Η Παραδοσιακή Στράτα θα ξεκινήσει από το Νεώριο του Μόρο, στις 20.00. Η πρώτη στάση θα πραγματοποιηθεί στο Γυαλί Τζαμί, στις 20.30, ενώ ως τελικό σημείο συνάντησης έχει οριστεί η Πλατεία του Ι. Μ. Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Χανίων, στις 21.00.

Στην Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων, συμμετέχουν περισσότερα από 1.500 μέλη από 20 Παραδοσιακούς Συλλόγους από την Κρήτη και το εξωτερικό, και συγκεκριμένα από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κύπρο ενώ δεκάδες χιλιάδες θεατές θα έχουν την ευκαιρία καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού να αποτυπώσουν και κυρίως να βιώσουν την εμπειρία.

Το δρώμενο θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη για τους επόμενους μήνες, με στόχο να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου, μέσω της παράδοσης, της ενδυματολογικής παραδοσιακής κουλτούρας και των μοναδικών μουσικοχορευτικών και φωνητικών ικανοτήτων των μελών των Παραδοσιακών Συλλόγων.

Η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων, θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη για τους επόμενους 4 μήνες με στόχο να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου μέσω της παράδοσης, της ενδυματολογικής παραδοσιακής κουλτούρας και των μοναδικών μουσικοχορευτικών και φωνητικών ικανοτήτων των μελών των Παραδοσιακών Συλλόγων.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θήρας: Πρωτοβουλία για τη στέγαση των εκπαιδευτικών

Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει την πρωτοβουλία για τη στήριξη της στέγασης των εκπαιδευτικών, με στόχο…