Άρθρο Localit 07 Ιουνίου, 2017

Χαμηλή χρέωση διοδίων Εγνατίας οδού στην Ήπειρο ζητά ο Αλ. Καχριμάνης

Την πρότασή του να ισχύσει χαμηλή χρέωση στους τρεις σταθμούς διοδίων που υπάρχουν στην Εγνατία οδό, εντός των ορίων της Ηπείρου (συνυπολογιζομένου και αυτού του Μαλακασίου), έως ότου εφαρμοστεί το σύστημα αναλογικής χρέωσης, επανέλαβε σήμερα ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε συνέχεια της επιστολής που είχε στείλει προ δεκαημέρου στο υπουργείο Υποδομών, στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και τους βουλευτές.

“Κάναμε την πρόταση για διόδια στο 1 ευρώ το πολύ, μέχρι να εφαρμόσουν τα αναλογικά διόδια. Και δεν το ορίσαμε αυτό τυχαία, αλλά μετρήσαμε τι βγαίνει με τα χιλιόμετρα και την αναλογικότητα”, τόνισε χαρακτηριστικά,  προσθέτοντας ότι “παρακολουθούμε από πολύ κοντά και την εισήγηση, που νομίζω πως είναι ομόφωνη του Δ.Σ. της “Εγνατία Οδός Α.Ε. προς τα αρμόδια υπουργεία για το ύψος των διοδίων”.

Παράλληλα ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι στο επόμενο διάστημα πρόκειται να συναντηθούν οι περιφερειάρχες Ηπείρου και Βόρειας Ελλάδος (ήτοι Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), προκειμένου να συζητήσουν το θέμα και να καταλήξουν σε μια αντικειμενική πρόταση στα πλαίσια των δυσκολιών που περνά η χώρα.

Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε μάλιστα “αυθαίρετη και εξωπραγματική” την τιμή των 2,40 ευρώ που λέγεται ότι θα καθοριστεί στα νέα διόδια Δροσοχωρίου, αλλά και ότι  θα εξακολουθήσει να ισχύει  και στα διόδια της Τύριας. “Ζητάμε όπως μέχρι το 2018, οι τιμές που θα ισχύουν να είναι αντίστοιχες με αυτές που θα ίσχυαν αν εφαρμοζόταν η αναλογική χρέωση”, επαναφέροντας για μια ακόμη φορά και τη χρέωση των 2,40 ευρώ που εφαρμόζεται στα διόδια Μαλακασίου ακόμη και για όσους κινούνται προς Θεσσαλία, διανύοντας ελάχιστα χιλιόμετρα εντός της Εγνατίας οδού.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…