Άρθρο Localit 18 Μαρτίου, 2021

Χαϊδάρι: Πιλοτική γραμμή δημοτικής συγκοινωνίας με προκράτηση θέσεων

Πιλοτικό πρόγραμμα δημοτικής λεωφορειακής γραμμής με προκράτηση θέσης, αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγες ημέρες στον Δήμο Χαϊδαρίου. Όπως ενημερώνει, ο Δήμος, οι απαραίτητες εργασίες για την προετοιμασία της λειτουργίας συνολικά γίνονται εδώ και αρκετό καιρό, όπως η δημιουργία της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, η διασύνδεση της με την ιστοσελίδα του Δήμου, δοκιμαστικές διαδρομές λεωφορείων, γραφιστική δουλειά κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτό, η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που έχει σχεδιάσει την εφαρμογή, (Αθανάσιος Λόης και Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, καθηγητές  του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Αλέξανδρος Βαλαντάσης και Χρήστος Θεολόγου, ερευνητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών), επισκέφθηκε για  τρεις ημέρες την περασμένη εβδομάδα το Χαϊδάρι και επέβλεψε την πορεία των εργασιών, μαζί με τον δήμαρχο της πόλης Βαγγέλη Ντηνιακό . Όπως σημειώνεται  η καινοτόμος αυτή λειτουργία υλοποιείται χάρη στη συνεργασία Δήμου και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το Χαϊδάρι είναι ο πρώτος Δήμος στη χώρα που θα υλοποιήσει, σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ, το πιλοτικό πρόγραμμα στο οποίο οι κάτοικοι  θα κάνουν κράτηση θέσης σε άμεσο χρόνο,  μέσω της εφαρμογής από κινητό τηλέφωνο. Παράλληλα, οι πολίτες  που δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, θα μπορούν να το κάνουν και τηλεφωνικά από την προηγούμενη ημέρα.

Τα δρομολόγια της πιλοτικής γραμμής θα συνδέουν την περιοχή του Δάσους με το κεντρικό Χαϊδάρι, εξυπηρετώντας και την συνοικία Κουνέλια. Ο πλήρης χάρτης της διαδρομής και πληροφορίες για τη χρήση της εφαρμογής από κινητό τηλέφωνο αναμένεται να ανακοινωθεί.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 25 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της νέας σειράς ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ «Πόλεις»

Η Ναύπακτος φιλοξένησε τα γυρίσματα της νέας ιστορικής σειράς ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ «ΠΟΛΕΙΣ», επιβεβαιώνοντας –όπως…

Ενδιαφέρουν 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δράμας: Διήμερες δράσεις πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού

Διήμερη ανοιχτή δράση ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού διοργανώνει ο Ελληνικός Ερυθρός…

Ενδιαφέρουν 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Εκπαιδευτική δράση για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Εκπαιδευτική δράση με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων διοργανώνουν ο Δήμος Λαμιέων και το Τμήμα…