Άρθρο Localit 18 Μαρτίου, 2021

Χαϊδάρι: Πιλοτική γραμμή δημοτικής συγκοινωνίας με προκράτηση θέσεων

Πιλοτικό πρόγραμμα δημοτικής λεωφορειακής γραμμής με προκράτηση θέσης, αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγες ημέρες στον Δήμο Χαϊδαρίου. Όπως ενημερώνει, ο Δήμος, οι απαραίτητες εργασίες για την προετοιμασία της λειτουργίας συνολικά γίνονται εδώ και αρκετό καιρό, όπως η δημιουργία της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, η διασύνδεση της με την ιστοσελίδα του Δήμου, δοκιμαστικές διαδρομές λεωφορείων, γραφιστική δουλειά κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτό, η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που έχει σχεδιάσει την εφαρμογή, (Αθανάσιος Λόης και Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, καθηγητές  του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Αλέξανδρος Βαλαντάσης και Χρήστος Θεολόγου, ερευνητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών), επισκέφθηκε για  τρεις ημέρες την περασμένη εβδομάδα το Χαϊδάρι και επέβλεψε την πορεία των εργασιών, μαζί με τον δήμαρχο της πόλης Βαγγέλη Ντηνιακό . Όπως σημειώνεται  η καινοτόμος αυτή λειτουργία υλοποιείται χάρη στη συνεργασία Δήμου και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το Χαϊδάρι είναι ο πρώτος Δήμος στη χώρα που θα υλοποιήσει, σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ, το πιλοτικό πρόγραμμα στο οποίο οι κάτοικοι  θα κάνουν κράτηση θέσης σε άμεσο χρόνο,  μέσω της εφαρμογής από κινητό τηλέφωνο. Παράλληλα, οι πολίτες  που δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, θα μπορούν να το κάνουν και τηλεφωνικά από την προηγούμενη ημέρα.

Τα δρομολόγια της πιλοτικής γραμμής θα συνδέουν την περιοχή του Δάσους με το κεντρικό Χαϊδάρι, εξυπηρετώντας και την συνοικία Κουνέλια. Ο πλήρης χάρτης της διαδρομής και πληροφορίες για τη χρήση της εφαρμογής από κινητό τηλέφωνο αναμένεται να ανακοινωθεί.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για το κύκλωμα εκβιαστών κατέθεσε ο Ν. Χαρδαλιάς

Μηνυτήρια αναφορά  κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση της εκβίασης σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων που…

Ενδιαφέρουν 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμφωνία Ελλάδας – Βουλγαρίας για συνέχιση παροχής αρδευτικού νερού από τον ποταμό ΄Αρδα για τους αγρότες του Έβρου

Σε συνέχεια της διαπραγμάτευσης από την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη Βουλγαρία, υπεγράφη η…

Ενδιαφέρουν 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη περιφερειαρχών με Τ. Θεοδωρικάκο και Θ. Λιβάνιο για ακρίβεια, εμπόριο, επιχειρηματικότητα και επενδύσεις

Το ζήτημα της ακρίβειας, θέματα εμπορίου, υποστήριξης της πραγματικής οικονομίας,  της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων …