Άρθρο Localit 10 Ιανουαρίου, 2016

Χ. Βερναρδάκης: Οι αυξήσεις στο μισθολόγιο προέρχονται από την επανακατάξη στα μισθολογικά κλιμάκια

ΒερναρδάκηςΑπαντήσεις στην κριτική της αντιπολίτευσης σχετικά με τις αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων που επιφέρει το νέο μισθολόγιο έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο “Mega Σαββατοκύριακο” υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για αυξήσεις μισθολογικής πολιτικής, αλλά για αυξήσεις που προέρχονται από την επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια και αφορούν όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και όχι κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες.

“Αυτό το ξεπάγωμα και η επανένταξη όλων των σημερινών δημοσίων υπαλλήλων στα μισθολογικά κλιμάκια με τη νέα διάρθρωση που έχουν, δίνει κάποιες αυξήσεις και κάποιες μειώσεις”, σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για αυξήσεις από 15 έως περίπου 70 ευρώ, που θα εφαρμοστούν από αυτόν κιόλας τον μήνα.

Σε ό,τι αφορά την αύξηση στα επιδόματα ευθύνης των διευθυντών και προϊσταμένων, υπογράμμισε ότι πρόκειται για διευθυντές της ιεραρχίας και ότι για διευθυντές που τοποθέτησε η σημερινή κυβέρνηση.

Για τους μετακλητούς υπαλλήλους επισήμανε ότι “εντάσσονται πια οργανικά στο μισθολόγιο για όσο καιρό είναι” και “δεν παίρνουν όσα θέλει ο υπουργός”.

Βασική παράμετρος του μισθολογίου, όπως εξήγησε, “είναι το ξεπάγωμα της εξέλιξης στα μισθολογικά κλιμάκια, που είχε παγώσει τα τελευταία πέντε χρόνια”.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Πανελλαδική απεργία, αύριο, στους δήμους

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία κατέρχεται αύριο, Τρίτη 24 Μαΐου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής…

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρόδος: Ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των δυνάμεων πυρόσβεσης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Σημαντική ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των δυνάμεων πυρόσβεσης ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου και στοχευμένες…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δύο νέες συμβάσεις για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων σε Χίο και Κεφαλονιά

Δύο νέες συμβάσεις για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) στη Χίο και την Κεφαλονιά…