Άρθρο Localit 31 Ιανουαρίου, 2018

Αθώος ο δήμαρχος Πατρέων για τη μη παράδοση προς επανέλεγχο των ατομικών φακέλων 324 εργαζομένων στον δήμο

Αθώος κρίθηκε σήμερα, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Πάτρας, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος κατηγορείτο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Η υπόθεση αφορούσε τη μη παράδοση, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, για επανέλεγχο των ατομικών φακέλων 324 εργαζομένων στον δήμο, το 2014.

Καταθέτοντας στο δικαστήριο ο δήμαρχος, ανέφερε ότι «οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, που τους φακέλους τους ζητούσε η τότε κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, μέσα από προσχηματικό έλεγχο, θα οδηγούνταν σε απόλυση», προσθέτοντας ότι «οι συμβάσεις τους είχαν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου από το 2004, μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ».

Βγαίνοντας ο δήμαρχος από το δικαστικό μέγαρο, μίλησε στους συγκεντρωμένους, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Έληξε κι αυτό το δικαστήριο με αθωωτική απόφαση. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, που είναι για το δίκιο και την προκοπή του λαού μας. Συνεχίζουμε σε αυτό το δρόμο ενωμένοι, μακριά από τα “ζιζάνια” που θέλουν να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσά μας. Προχωρούμε και υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των εργαζομένων».

Νωρίτερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο από τους εργαζομένους του δήμου, που συμμετείχαν στη στάση εργασίας που κήρυξαν τα σωματεία τους, προκειμένου να συμπαρασταθούν στον Κώστα Πελετίδη και αμέσως μετά, ακολούθησε πορεία προς το δικαστικό μέγαρο.

Ο δήμαρχος συνοδευόταν στο δικαστήριο από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, αντιδημάρχους, δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια του ΣΜΕΔΕΚΕΜ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου

Στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων…

Ρεπορτάζ 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: ανανεώνεται ο στόλος Καθαριότητας

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού παρέλαβε το πρώτο από τα επτά νέα οχήματα που θα ενισχύσουν…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…