Άρθρο Localit 27 Οκτωβρίου, 2020

Αθήνα: Δημοτικοί Αστυνομικοί με ποδήλατα στις γειτονιές της πόλης

Μια σειρά από κινήσεις που έχουν στόχο να ενισχύσουν και να  αναδείξουν τον ουσιαστικό ρόλο της Δημοτικής Αστυνομίας, που  είναι η διευκόλυνση  της καθημερινότητας  των πολιτών και η αντιμετώπιση  των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν στο κέντρο αλλά και στις γειτονιές της πόλης,  πραγματοποιεί σταδιακά ο Δήμος Αθηναίων.

Σε αυτό το πλέγμα των δράσεων που αλλάζουν  την μέχρι  σήμερα  φιλοσοφία της Δημοτικής Αστυνομίας με έμφαση στην  άμεση ανταπόκριση ,  την  προσβασιμότητα  και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας για κάθε πολίτη, εντάσσεται η κυκλοφορία, για πρώτη φορά  μετά από αρκετά χρόνια  στους δρόμους της  Αθήνας,  20 νέων σύγχρονων ποδηλάτων που εξασφαλίζουν την παρουσία της  σε μεγαλύτερο εύρος γειτονιών.

Τα 20 νέα ηλεκτρικά αλλά και συμβατικά ποδήλατα  με τον συστηματικό σχεδιασμό που έχει γίνει περιπολούν ήδη  σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας , σε πλατείες και  σε πεζόδρομους  από νωρίς το πρωί ως και τις απογευματινές ώρες . 

Οι περιπολίες  των ποδηλατων  από την Δημοτική Αστυνομία, πέρα από την πρακτική σημασία τους , στέλνουν   το μήνυμα της ανάγκης να αυξηθεί η χρήση του ποδηλάτου για λόγους  περιβαλλοντικούς , οικολογικούς αλλα και κυκλοφοριακούς.

Οι ποδηλάτες- δημοτικοί αστυνομικοί ,  έχουν την δυνατότητα στις περιπολίες τους  να εφαρμόσουν όλο το πλέγμα των αρμοδιοτήτων τους. Μεταξύ άλλων, επιβλέπουν την τήρηση των Κανόνων Οδικής Κυκλοφορίας και  την εφαρμογή των περιορισμών που έχουν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19. 

Διαθέτουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας (κράνος, ειδικές  στολές και παπούτσια, αντιανεμικά κ.α. )  ενώ τα ηλεκτρικά –οικολογικά ποδήλατα έχουν αυτονομία που μπορεί να φτάσει τα 120 χιλιόμετρα και ταχύτητα  που μπορεί να φτάσει τα 25 χιλιόμετρα την ώρα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 27 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ιλίου: Με προσωρινή διαταγή παραμένουν στην εργασία τους οι συμβασιούχοι covid-19

Με προσωρινή διαταγή από το Πρωτοδικείο Αθηνών  παραμένουν στην εργασία τους μέχρι την εκδίκαση των…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 27 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σημεία για δωρεάν rapid test από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, Παρασκευή 27/5

Τα σημεία που διεξάγονται σήμερα Παρασκευή  27/5 δωρεάν rapid test από κλιμάκια του ΕΟΔΥ είναι…

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο 9,4% η καταγραφή ιδιοκτησιών στο Κτηματολόγιο στους δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου

Πολύ χαμηλή είναι η προσέλευση των  δημοτών στο Κτηματολόγιο για να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους…