Άρθρο Localit 19 Σεπτεμβρίου, 2018

Ασφάλεια και μεταναστευτικό στο επίκεντρο συνδιάσκεψης που διοργανώνουν  στην Αθήνα ΚΕΔΕ και ΕτΠ

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και η Επιτροπή για την Ιθαγένεια, τη Διακυβέρνηση, τις Θεσμικές και Εξωτερικές Υποθέσεις (CIVEX) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, διοργανώνουν αύριο Πέμπτη 20 και την Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου,  συνδιάσκεψη στην Αθήνα (Ξενοδοχείο Divani Caravel).

Στο επίκεντρο της διήμερης συνεδρίασης, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 100 εκπρόσωποι των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών των κρατών-μελών της ΕΕ, θα βρεθεί το ζήτημα της ασφάλειας και ο τρόπος προσέγγισης των σχετικών προκλήσεων από τις Πόλεις και τις Περιφέρειες, σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλα θα συζητηθεί ο ρόλος των τοπικών αρχών στην προσπάθεια ενσωμάτωσης των μεταναστών.

Τις εργασίες της συνεδρίασης αύριο Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, θα ανοίξει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και το μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ Ν. Χιωτάκης.

Σε μήνυμα του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής:

«Στη σημαντική Διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αυτό το διήμερο στην Αθήνα, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το κρίσιμο ζήτημα της ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να εξετάσουμε το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι Πόλεις και οι Περιφέρειες στην επίτευξη αυτού του στόχου. Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση πως ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε αυτή την προσπάθεια πρέπει να είναι κομβικός. Κλειδί για την αποτελεσματική συμβολή των τοπικών αρχών είναι να εφαρμοστεί και στη χώρα μας η έννοια της μητροπολιτικής διακυβέρνησης που θα δώσει «φωνή» και «δύναμη» στις τοπικές κοινωνίες να αποφασίσουν οι ίδιες για το μέλλον τους. Παράλληλα θα ασχοληθούμε με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τοπικές και περιφερειακές αρχές σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα, ένα κρίσιμο ζήτημα για τη χώρα μας»

Στο θεματικό διάλογο για τη μετανάστευση μεταξύ των κεντρικών ομιλητών θα είναι ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, ο εισηγητής της ΕτΠ για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού θεματολογίου για τη μετανάστευση Δ. Καλογερόπουλος και μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών αρμόδιων για το ζήτημα και σημαντικοί εκπρόσωποι αυτοδιοικητικών φορέων της Ευρώπης.

Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά την κεντρική εισήγηση του κ. Πατούλη για τα ζητήματα ασφάλειας, αναμένονται οι τοποθετήσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου αρμόδιου για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές υποθέσεις και την Ιθαγένεια Δ. Αβραμόπουλου, του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας και Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην ΕτΠ Απ. Τζιτζικώστα, της Προέδρου της CIVEX και μέλους του κοινοβουλίου του Αμβούργου Barbara Duden, και εκπροσώπων επιστημονικών και αυτοδιοικητικών φορέων.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Από την Κύθνο ξεκινά η στρατηγική πρωτοβουλία GReco Islands, στις 19 Ιουνίου 2023

Από την Κύθνο ξεκινά η  πρωτοβουλία GReco Islands-ΕΣΠΑ  στις 19 Ιουνίου, με την πρώτη συνεδρίαση…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
4ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού Δήμου Παύλου Μελά στο Πάρκο Τζένη Καρέζη

Το 4ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού διοργανώνουν αύριο Τετάρτη 7 Ιουνίου η  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν αξιολόγηση σχολικής ετοιμότητας στην Ηγουμενίτσα

Νέα δράση αξιολόγησης «Σχολικής Ετοιμότητας» για παιδιά που πρόκειται να φοιτήσουν στην Α΄Δημοτικού το επόμενο…