Άρθρο Localit 03 Δεκεμβρίου, 2021

Άρτα: Οικόπεδο και τεχνογνωσία για τη δημιουργία στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης ΑμεΑ παραχωρεί ο Δήμος

Οικόπεδο δύο στρεμμάτων για τη δημιουργία μόνιμης στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης ΑμεΑ, για όλο τον Νομό Άρτας, παραχωρεί ο Δήμος Αρταίων. Για την πρωτοβουλία του Δήμου, ενημέρωσε σήμερα Παρασκευή ημέρα αφιερωμένη στα Άτομα με Αναπηρία, ο δήμαρχος της περιοχής Χ. Τσιρογιάννης, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες “Αγία Θεοδώρα”, Χαράλαμπο Μπίζα και τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Αγκαλιά» Αλέκο Γεωργοδήμο.

Μεγάλος στόχος είναι η δημιουργία στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης, που θα αποτελέσει μόνιμη κατοικία των ατόμων με αναπηρία, ειδικά όταν οι οικογένειές τους δε θα μπορούν πλέον να τα στηρίζουν ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρογιάννης.

«Έχω πολλές φορές συνομιλήσει με γονείς που αγωνιούν όταν θα φύγουν από τη ζωή, τι θα απογίνουν τα παιδιά τους. Το μεγάλο αυτό έργο που οραματιζόμαστε έρχεται να δώσει απάντηση σ’ αυτό το δύσκολο και βασανιστικό για πολλούς ερώτημα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο σπίτι που θα τα υποδεχτεί και θα γίνει η δεύτερη οικογένεια τους. Θα προχωρήσουμε από κοινού με τους αρμόδιους Συλλόγους και Φορείς, κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την χρηματοδότησή του έργου στην Νέα Προγραμματική Περίοδο».

Με τις δηλώσεις τους οι κ. Μπίζας και κ. Γεοργοδήμος, αγκάλιασαν την νέα πρωτοβουλία του Δήμου, τονίζοντας πως είναι στη σωστή κατεύθυνση «Δηλαδή της ισότιμης μεταχείρισης όλων των πολιτών και του σεβασμού των δικαιωμάτων των ατόμων με ειδικές ανάγκες». Ενώ, τόνισαν  πως «Το έργο αυτό θα ανήκει σε όλο τον Νομό Άρτας».

Υπενθυμίζεται, πως όλο το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος Αρταίων έχει προχωρήσει σε παρεμβάσεις για την απρόσκοπτη πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία στην πόλη και την ισότιμη συμμετοχή τους σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας. Μεταξύ των παρεμβάσεων ήταν νέες ράμπες σε γειτονιές και στο κέντρο, νέες θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ με σήμανση σε δρόμους και δημοτικά πάρκινγκ, όδευση τυφλών,  υπηρεσίες για καλύτερη εξυπηρέτησή και εγκαταστάσεις που διευκολύνουν την πρόσβαση σε αθλητικές δομές και σχολεία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί για τη ολοκλήρωση του Ειδικού Σχολείου στο Γλυκόριζο, τις ράμπες ΑμεΑ στην θάλασσα της Κορωνησίας, στο νέο όχημα που πρόσφατα απέκτησαν τα παιδιά του  ΚΔΑΠ ΑμεΑ του Δήμου και την πρόθεση του Δήμου για δημιουργία παιδικής χαράς ΑμεΑ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κ. Μητσοτάκης: Ειλικρινή συγνώμη προς εκείνους που ταλαιπωρήθηκαν – Θα αποδοθούν ευθύνες

«Προσωπική και ειλικρινή  συγγνώμη»  προς εκείνους που ταλαιπωρήθηκαν εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό ζήτησε ο πρωθυπουργός…

Ρεπορτάζ 26 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σημαντικές ζημιές στο κεντρικό κτήριο της περιφέρειας Αττικής από την ισχυρή έκρηξη στο κτίριο της Συγγρού

Σημαντικές ζημιές στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Αττικής στη Λ. Συγγρού 15-17 από την ισχυρή…

Ρεπορτάζ 26 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κλειστά πολλά σημεία του οδικού δικτύου της Κρήτης λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού

Κλειστά παραμένουν αυτήν την ώρα, σε ένα μεγάλο τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κρήτης,…