Άρθρο Localit 22 Αυγούστου, 2023

Άρτα: Ο οικισμός της Νέας Βίγλας αποκτά την δική του πλατεία

Στον Δήμο Αρταίων, τη δική του πλατεία αποκτά ο οικισμός της Νέας Βίγλα, έργο το οποίο αναμένεται, όπως υπογραμμίζει ο Δήμος, να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του.

Στο πλαίσιο αυτό έως τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, τίθεται σε δημοπρασία το έργο διαμόρφωσης της πλατείας, προϋπολογισμού  223.000 ευρώ, που θα καλυφθεί αποκλειστικά με πόρους του Δήμου Αρταίων.

Ειδικότερα, με το συγκεκριμένο έργο, το οποίο ήταν ένα αίτημα του Προέδρου, του Τοπικού Συμβουλίου και των κατοίκων, πρόκειται να αναβαθμιστεί η πλατεία στο κέντρο του οικισμού της Νέας Βίγλας 4480 τ.μ.

Στην πλατεία περιλαμβάνεται η διαμόρφωση του χώρου του γηπέδου και της εισόδου με πλακόστρωση από ακανόνιστες λευκές πέτρες και προσβασιμότητα των ΑμεΑ στο σύνολο της πλατείας. Με τον σχεδιασμό των δαπέδων επιδιώκεται η σύνδεση του μνημείου – της εισόδου στο χώρο – και του εικονίσματος (που βρίσκεται στο συγκεκριμένο σημείο από την εγκατάσταση των πρώτων κατοίκων στον οικισμό).

Στον υπόλοιπο χώρο διαμορφώνονται με την ίδια πλακόστρωση διάδρομοι περιπάτου που θα αποτελούν και τις προσβάσεις στο χώρο από τους υπόλοιπους Δημοτικούς δρόμους. Ακόμη θα κατασκευαστούν 4 πέργκολες με δοκούς όπου θα έχουν και καθιστικό πάγκο με πλάτη.

Επιπλέον περιλαμβάνεται ο απαραίτητος αστικός εξοπλισμός, παγκάκια, καλαθάκια απορριμμάτων κ.λ.π, που θα είναι εναρμονισμένος με τα πέτρινα δάπεδα, φωτιστικά τύπου LED για τον φωτισμό της πλατείας, ενώ το γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ που χρησιμοποιείται καθημερινά από τους δημότες, θα ανακατασκευαστεί και θα στρωθεί με τάπητα ασφαλείας χρώματος κόκκινου και πράσινου και συντήρηση των ψηλών δέντρων (κλάδεμα κ.τ.λ.).

Περισσότερες πληροφορίες και τυχόν διευκρινήσεις, παρέχονται στην ηλεκτρονική σελίδα https://www.arta.gr, στην κατηγορία Επικαιρότητα – Προκηρύξεις.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο αντιπλημμυρικό έργο στον ποταμό Αλφειό 

Σε φάση υλοποίησης μπαίνει ένα ακόμη σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο για τη Δυτική Ελλάδα, μετά την…

Ρεπορτάζ 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δημοπρατείται η κατασκευή κρηπιδωμάτων στο Λιμένα Σύμης

Στη δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή κρηπιδωμάτων στη θέση Πέταλο» του Λιμένα Σύμης, προχωρά το Λιμενικό…

Ρεπορτάζ 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μυτιλήνη: Σύμβαση για τα συμπληρωματικά δίκτυα αποχέτευσης της Αγιάσου

Τη σύμβαση για το έργο «Συμπληρωματικά δίκτυα αποχέτευσης της Αγιάσου» υπέγραψαν  σήμερα Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, …