Άρθρο Localit 15 Νοεμβρίου, 2021

Αρνητικός ο δήμος Νικολάου Σκουφά στην δημιουργία πλωτού φωτοβολταϊκού σταθμού στην τεχνητή λίμνη Πουρναρίου

Αντίθετο με δημιουργία πλωτού φωτοβολταϊκού σταθμού στην Τεχνητή Λίμνη Πουρναρίου δηλώνει το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Νικαλάου Σκουφά. 

Όπως ανέφερε η δήμαρχος Ροζίνα Βαβέτση κατά τη συζήτηση του θέματος, ως Δήμος και ως Δημοτική Αρχή δεν είναι  αντίθετοι ή αρνητικοί στο να γίνονται επενδύσεις στις ΑΠΕ.

«Είμαστε όμως αντίθετοι με την τακτική του αποφασίζω και διατάσσω πριν από μας για εμάς, χωρίς καμία επικοινωνία και ενημέρωση, χωρίς την άποψη της Δημοτικής Αρχής η οποία αφουγκράζεται το σφυγμό της τοπικής κοινωνίας και θα πρέπει να αποφασίζει για τον τόπο της» υπογράμμισε η κα. Βαβέτση.

Σημείωσε ότι ο δήμος πληροφορήθηκε για τη δημιουργία πλωτού φωτοβολταϊκού Σταθμού στην Τεχνητή Λίμνη Πουρναρίου από δημοσιεύματα στις εφημερίδες και συμπλήρωσε:

«Ουδέποτε ενημερωθήκαμε για να ενημερώσουμε και εμείς το Δημοτικό Συμβούλιο. Αγωνιωδώς προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επαφή με τους αρμόδιους με επιστολή μας αρχικά στη ΡΑΕ που ζητήσαμε την μελέτη και ουδέποτε πήραμε απάντηση.

Το ίδιο συνέβη και με την επιστολή που αποστείλαμε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος στη διεύθυνση Περιβαλλοντικής αδειοδότησης από τις 18-08-2021 και επίσης δεν λάβαμε καμία απάντηση».

Η δήμαρχος σημείωσε ότι  ο δήμος προωθεί άλλο μοντέλο ανάπτυξης για την περιοχή της λίμνης Πουρναρίου που θα αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά του τόπου με σκοπό την τουριστική ανάπτυξη.

«Προβληματιζόμαστε, είπε,  για το πώς θα μεταφέρεται η ενέργεια από το συγκεκριμένο φωτοβολταϊκό σε περιοχές που είναι ήδη επιβαρυμένες με δίκτυα υψηλής τάσης. Επιτέλους ας αντιληφθούν οι κύριοι που ζητούν να έρθουν στον τόπο μας, ότι πρώτοι τον λόγο έχουμε εμείς οι πολίτες αυτού του τόπου, τους οποίους θα πρέπει να σέβονται και όχι να παραβλέπουν». 

Επίσης, αρνητική απόφαση είναι και η απόφαση  της Τοπικής Κοινότητας Πέτα για την δημιουργία πλωτού φωτοβολταϊκού στη λίμνη Πουρναρίου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δύο νέες συμβάσεις για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων σε Χίο και Κεφαλονιά

Δύο νέες συμβάσεις για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) στη Χίο και την Κεφαλονιά…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα τοιχογραφία στο Βύρωνα για την προσφυγιά και την ειρήνη

Το 2ο Vyronas Street Art Festival του Δήμου Βύρωνα, έρχεται το επόμενο  Σαββατοκύριακο 28 &…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το τρένο για το δρομολόγιο: «Αθήνα-Κωνσταντινούπολη-Σμύρνη! Οδηγός ο αριθμός 100! » ξεκινά από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι. Ρέντη

Η συγγραφέας Ελένη Σβορώνου προσκαλεί παιδιά ηλικίας 9-11 ετών να επιβιβαστούν στο τρένο για το…