Άρθρο Localit 10 Φεβρουαρίου, 2020

Αργεντινή: Ούτε σεντ στο ΔΝΤ προτού βγει η οικονομία από την ύφεση

Η αντιπρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες δε Κίρσνερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας της δεν πρέπει να καταβάλει «ούτε σεντ» στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την αποπληρωμή του «παράνομου» δανείου που χορηγήθηκε στη χώρα της, προτού η οικονομία της να βγει από την ύφεση.

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε για να είμαστε σε θέση να αποπληρώσουμε» το δάνειο του ΔΝΤ «είναι να βγούμε από την ύφεση», σημείωσε η Φερνάντες δε Κίρσνερ που παρουσίασε το Σάββατο το βιβλίο της Sinceramente («Ειλικρινά») στη διεθνή έκθεση βιβλίου της Αβάνας.

«Αν υπάρχει ύφεση, κανένας δεν θα πληρώσει ούτε μισό σεντ», επέμεινε η αντιπρόεδρος, προσθέτοντας ότι «ο τρόπος για να βγούμε από την ύφεση είναι με μεγάλες επενδύσεις του δημοσίου».

Η Αργεντινή θα χρειαστεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της, ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου του δανείου 57 δισεκ. δολαρίων που χορήγησε το ΔΝΤ στο Μπουένος Άιρες το 2018.

Η Κίρσνερ τόνισε πως η χώρα της θέλει «σημαντική απομείωση» της ονομαστικής αξίας του δημοσίου χρέους της καθώς πασχίζει να αποφύγει νέα κήρυξη στάσης πληρωμών εν μέσω μεγάλης πτώσης της συναλλαγματικής ισοτιμίας του πέσο, ανόδου του πληθωρισμού και της φτώχειας και συρρίκνωσης του ΑΕΠ.

Μια τεχνική αποστολή του ΔΝΤ αναμένεται στο Μπουένος Άιρες αυτή την εβδομάδα για να συζητήσει σχετικά με τις οφειλές της χώρας στον διεθνή θεσμό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μετά το Σαρακήνικο επιχείρηση- αστραπή του ΥΠΕΝ για ορισμό των περιοχών που χρήζουν προστασίας

Ζητά από τους δήμους να ορίσουν μέχρι σήμερα τις περιοχές και τα τοπία που χρήζουν…

Ρεπορτάζ 14 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επίθεση σε κτίριο του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Αττικής στη Δ. Αττική

Ν. Χαρδαλιάς: “Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να μας τρομοκρατήσει – Η επίθεση στην αυτοδιοίκηση,…

Ρεπορτάζ 14 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαντορίνη: Ολοκληρώθηκε ο στατικός έλεγχος των σχολείων – Δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα

Ολοκληρώθηκε χθες ο στατικός έλεγχος των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων στη Σαντορίνη. Με κλιμάκιο οκτώ…