Άρθρο Localit 13 Ιουνίου, 2024

Αρχαία Ολυμπία: Διάνοιξη δρόμων για την πρόσβαση οχημάτων και την κατάσβεση πυρκαγιάς στον Δήμο

Στη διάνοιξη δρόμων με στόχο την προσβασιμότητα οχημάτων κατάσβεσης πυρκαγιών προχωρά με εντατικούς ρυθμούς ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το νόμο διατάξεις.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος, εργάζεται πυρετωδώς το τελευταίο διάστημα και έχει ήδη ολοκληρώσει τον καθαρισμό των δρόμων σε αρκετές τοπικές κοινότητες, ενέργειες που θα συνεχιστούν και στις υπόλοιπες περιοχές του.

Προ ημερών, την επίβλεψη των εργασιών έκαναν ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας,  Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος,  Γιώργος Λινάρδος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα της Φολόης,  Ιωάννης Αλεξανδρόπουλος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος,  Πέτρος Γκούβας και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αχλαδινής,  Αντρέας Ανδρικόπουλος.

«Ο καθαρισμός και η διάνοιξη των αντιπυρικών οδών λειτουργούν ως μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών. Είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, τους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς και τις εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας και μαχόμαστε καθημερινά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Φέτος, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, έχουμε κατορθώσει να έχει ολοκληρωθεί ήδη ένα μεγάλο μέρος καθαρισμού των οδών. Βασικός μας στόχος είναι η ασφάλεια του πολίτη», δήλωσε ο  αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιώργος  Λινάρδος.

Όπως επισήμανε επίσης, «στην περίπτωση της Αχλαδινής, δεν αρκεστήκαμε μόνο στα προβλεπόμενα, αλλά προχωρήσαμε στη βελτίωση όλου του οδικού δικτύου της περιοχής, με πρωταρχικό σκοπό την ασφάλεια των πολιτών. Ένα χρόνο πριν, η κοινότητα αυτή υπέστη σοβαρές φθορές από την φωτιά που προκλήθηκε και πιστεύω ότι έως ένα μεγάλο βαθμό καταφέραμε να επέμβουμε σημαντικά».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλάτσι: Αγορά οικοπέδου από τον Δήμο για δημιουργία παιδικής χαράς

Αγοράστηκε από τον Δήμο Γαλατσίου, μετά από προσπάθειες πολλών ετών, το οικόπεδο στη συμβολή των…

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άρτα: Επεκτείνεται το πρόγραμμα τοποθέτησης Καφέ Κάδων στον Δήμο

Επεκτείνεται το πρόγραμμα τοποθέτησης Καφέ Κάδων (Βιοαποβλήτων) στον Δήμο Αρταίων. Η νέα επέκταση στις Κεραμάτες,…

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκτυο ηλεκτρικών ποδηλάτων στον Δήμο Μυτιλήνης

Στην εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων, θα προχωρήσει ο Δήμος Μυτιλήνης, στο πλαίσιο ενίσχυσης…