Άρθρο Localit 04 Μαΐου, 2022

Αποζημίωση και των κερασοπαραγωγών, ζητά η δήμαρχος Σκύδρας

Να μεριμνήσει για τη δυνατότητα υποβολής δηλώσεων ζημιάς λόγω παγετού, και από τους  πληγέντες καλλιεργητές κερασιού στη Σκύδρα, ζητά από τον πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α, η δήμαρχος της περιοχής Κατερίνα Ιγνατιάδου. Όπως επισημαίνει η καλλιέργεια κερασιού εξαιρέθηκε από την αναγγελία του παγετού του Μαρτίου, με τους καλλιεργητές να είναι σε απόγνωση.

Αναλυτικά στην επιστολή της η δήμαρχος Σκύδρας επισημαίνει τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε.

Παρατηρήθηκε για άλλη μια χρονιά ότι τα καιρικά φαινόμενα και συγκεκριμένα ο παγετός της 21/03/2022 αλλά και της 12/04/2022, έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες οπωροφόρων δέντρων όπως βερίκοκα, νεκταρίνια και επιτραπέζια ροδάκινα, δαμάσκηνα. Για τις καλλιέργειες αυτές έγιναν αναγγελίες όπως ορίζουν οι διαδικασίες και υποβλήθηκαν οι δηλώσεις από τους παραγωγούς

Μεγάλη όμως είναι η ζημία και στις περισσότερες ποικιλίες κερασιών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σκύδρας, καλλιέργεια η οποία δεν συμπεριλήφθηκε στις παραπάνω αναγγελίες. Ο συνδυασμός του παγετού με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες επηρέασε μειωτικά την  εξέλιξη της αναμενόμενης παραγωγής. Ενδεικτικά να αναφέρουμε (κατόπιν παραπόνων των δημοτών μας) τις ποικιλίες Έρλι Λόρι, Έρλι Μπιτζι, Έρλι Σταρ, Σαμπρίνα, Γκρεις Σταρ, Κρισταλίνα, Τζαιαντ Ρεντ, Χάρτιζαν, Γκερμενστοφερ, Τζαιαντ Ρεντ.

Επειδή δυστυχώς η καλλιέργεια του κερασιού εξαιρέθηκε από την  αναγγελία του παγετού του Μαρτίου, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την δυνατότητα υποβολής δηλώσεων ζημίας από τους πληγέντες παραγωγούς. Οι καλλιεργητές κερασιού της περιοχής μας είναι σε απόγνωση.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες έτσι ώστε να αποκατασταθεί το θέμα και να δοθεί η δυνατότητα στους παραγωγούς κερασιών να υποβάλλουν δηλώσεις ζημίας στον ΕΛ.Γ.Α.».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…