Άρθρο Localit 23 Αυγούστου, 2018

Αποζημιώσεις για τις καταστροφές σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο από τις πυρκαγιές στην Εύβοια- Έως 27 Αυγούστου οι αιτήσεις

Κάλυψη των ζημιών από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Εύβοια, που είχαν ως αποτέλεσμα να καούν περίπου 10.000 ελαιόδεντρα, αμπελώνες καρυδιές και άλλες δενδρώδεις καλλιέργειες, προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, κατά την επίσκεψή που πραγματοποίησε μαζί με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Φάνη Κουρεμπέ, στο χωριό Κοντοδεσπότι.

Οι πληγέντες μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις ζημιάς μέχρι τη Δευτέρα 27 Αυγούστου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να δοθεί παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας. «Όλες οι καταστροφές θα καλυφθούν με αποζημιώσεις» τόνισε σχετικά ο αρμόδιος υπουργός, αναφέροντας παράλληλα πως «ήδη άρχισαν να υποβάλλονται αιτήσεις». Παράλληλα, ο κ. Αποστόλου υπογράμμισε ότι ζημιές, πέρα από τις δενδρώδεις καλλιέργειες υπάρχουν και σε ζωικό κεφάλαιο, όπως αίγες και μελισσοσμήνη καθώς και σε σταβλικές εγκαταστάσεις, αποθήκες, ζωοτροφές κ.α. και σε ρητινοκαλλιέργεια.

Οι αποζημιώσεις για το ζωικό κεφάλαιο αναμένεται να δοθούν εντός τριμήνου, ενώ αντίθετα, προβλέπεται να καθυστερήσουν οι αποζημιώσεις για το φυτικό κεφάλαιο, καθώς πρόκειται να συνταχθεί ΠΣΕΑ και στη συνέχεια θα πάει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης, όπως σημείωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, θα υπάρξουν ρυθμίσεις για τις οφειλές προς το Δημόσιο, τον ΕΝΦΙΑ, για τις ασφαλιστικές εισφορές κ.α. στους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Μεσσαπιών, η οποία κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Τέλος, από την πλευρά του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα κηρυχθούν άμεσα αναδασωτέα 9.000 στρέμματα χαλεπίου πεύκης που κάηκαν, ενώ θα συνταχθούν και οι απαραίτητες μελέτες για τη συγκράτηση των εδαφών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια του ΣΜΕΔΕΚΕΜ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου

Στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων…

Ρεπορτάζ 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: ανανεώνεται ο στόλος Καθαριότητας

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού παρέλαβε το πρώτο από τα επτά νέα οχήματα που θα ενισχύσουν…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…