Απολύθηκε με απόφαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, υπάλληλος του Κοινοβουλίου με πλαστό πτυχίο.
Πρόκειται για υπάλληλο, ο οποίος είχε υποβάλλει για να επιτύχει το διορισμό του πλαστό πτυχίο, ενώ υπηρετούσε στον κλάδο Αναλυτών – Προγραμματιστών.
Σύμφωνα με την απόφαση του προέδρου της Βουλής, η οποία δημοσιεύθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια, ανακλήθηκε ο διορισμός υπαλλήλου που είχε προσληφθεί σε κενή οργανική θέση στον κλάδο ΑΤ6 Αναλυτών – Προγραμματιστών (θέση πτυχιούχου ανώτατης εκπαίδευσης), καθώς μετά τον έλεγχο που έγινε « το Τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ ανέφερε ότι δεν μπορεί να βεβαιώσει για τη γνησιότητα του πτυχίου, “το οποίο προσκόμισε εν γνώσει του και για ίδιον όφελος, προκαλώντας δολίως και υποβοηθώντας τον παράνομο διορισμό του καθ΄ όσον, σύμφωνα με τις ισχύουσες τότε διατάξεις, το εν λόγω πτυχίο αποτελούσε απαραίτητο τυπικό προσόν διορισμού στην ανωτέρω οργανική θέση”.
Ο υπάλληλος που απολύθηκε, είναι μία από τις 15 περιπτώσεις υπαλλήλων που εντόπισε ο έλεγχος των προσόντων των υπαλλήλων της Βουλής, ο οποίος άρχισε επί προεδρίας του Ευάγγελου Μεϊμαράκη συνεχίστηκε κατά τη θητεία της Ζωής Κωνσταντοπούλου, και ολοκληρώθηκε από τον σημερινό πρόεδρο Νίκο Βούτση.
Άρθρο Localit 08 Δεκεμβρίου, 2015
Απολύθηκε υπάλληλος της Βουλής με πλαστό πτυχίο
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Ετικέτες
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Ρεπορτάζ
10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού
Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…
Ρεπορτάζ
10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα
Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…
Ρεπορτάζ
08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό
Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…