Άρθρο Localit 01 Οκτωβρίου, 2015

Αποφορτίζεται η Π. Βικτωρίας και δημιουργείται σύστημα παράλληλων χώρων για τους πρόσφυγες

Ολοκληρώθηκε  η επιχείρηση μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών από την πλατεία Βικτωρίας στο κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου.

Υπολογίζεται ότι μεταφέρθηκαν περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι, με ειδικά δρομολόγια που πραγματοποίησαν 5 διπλά λεωφορεία του ΟΑΣΑ.

Την ίδια ώρα συνεργεία του δήμου Αθηναίων καθάρισαν την πλατεία.

Όπως είπε σήμερα το πρωί, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή, «θα αποφορτίσουμε την πλατεία Βικτωρίας, φτιάχνουμε και βρίσκουμε ένα σύστημα παράλληλων χώρων, ώστε, όπου δημιουργείται πρόβλημα, να αποφορτίζεται».

Ζήτησε υπομονή από τους κατοίκους, μεγάλη επιμονή από τις υπηρεσίες του υπουργείου, και  πρόσθεσε, « θα τα καταφέρουμε, όχι θαύματα, καλυτέρευση, θα φαίνεται, θα είναι αισθητή».

Οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν άμεσα στο κλειστό γυμναστήριο στο Γαλάτσι, όπως είπε, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες για το ανενεργό στρατόπεδο Λιόση, στα Άνω Λιόσια. «Όπου βρίσκουμε και φτιάχνουμε χώρους θα τους πηγαίνουμε», είπε.

Στόχος του υπουργείου, δήλωσε, είναι οι πρόσφυγες να τύχουν καλύτερης διαχείρισης, ώστε να μην πέφτουν θύματα ξενοφοβικών, ρατσιστικών επιθέσεων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά επανεξέτασης ο Ν. 4830/21: Διάλογος ΚΕΔΕ-Νέμεσις

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Α’ Αντιπρόεδρος…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Σε εφαρμογή η σύμβαση αναβάθμισης του Δημοτικού Ελικοδρομίου

Δήμαρχος Νισύρου: «Πρόκειται για μια επένδυση που εξυπηρετεί άμεσα το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα…

Ρεπορτάζ 05 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλλική Σκάλα Λαυρίου: Με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο η αποκατάσταση

Εξασφαλίστηκε Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της Γαλλικής Σκάλας Μεταλλείων Λαυρίου – Σημαντικό βήμα ανάδειξης της…