Άρθρο Localit 09 Μαΐου, 2015

Αποχώρησε η «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» από το συνέδριο της ΚΕΔΕ – Η απάντηση του Γ. Πατούλη

mpirmpas Την αποχώρηση από το συνέδριο της ΚΕΔΕ ανακοίνωσε ο επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας» Δ. Μπίρμπας καταγγέλοντας ως «πραξικοπηματική» τη διαδικασία της ψηφοφορίας για τα  ταμειακά διαθέσιμα των δήμων. Στην τοποθέτησή του ο Δ. Μπίρμπας  σχολίασε μεταξύ των άλλων ότι:

«Με αποκλειστική ευθύνη της γαλαζοπράσινης πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ευτελίστηκαν οι διαδικασίες του συνεδρίου. Αιφνιδιαστικά και εκτός προγράμματος τέθηκε ψηφοφορία επί μιας πρότασης του προεδρείου που ούτε καν είχε συζητηθεί έστω και ατύπως σε κάποιο όργανο της Αυτοδιοίκησης και χωρίς καν οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας να έχουν ενημερωθεί από τις 10.30 π.μ. ότι στις 11.00 π.μ.  θα γινόταν ψηφοφορία, ενώ παράλληλα διεξάγονταν δύο θεματικές συνεδριάσεις. Παρότι με πρότασή μας αφού μεταφέραμε την ψηφοφορία μισή ώρα αργότερα, φάνηκε ότι δεν υπάρχει θέση και αντίληψη, αλλά σκοπός είναι η διαμόρφωση πολιτικού κλίματος σύγκρουσης απέναντι στην κυβέρνηση. Παρόλα αυτά οι γαλαζοπράσινες παρατάξεις, δεν πήραν ούτε την στοιχειώδη πλειοψηφία στην πρότασή τους καθώς στους 242 ψηφίσαντες σε ένα σώμα 500  – που ακόμα δε μας είπαν πόσοι έχουν διαπιστευθεί, μας είπαν 400-  και σε αυτό το σώμα πήραν 185 ψήφους, πράγμα που δείχνει ότι οι απόψεις τους δεν χαίρουν της εμπιστοσύνης της αυτοδιοίκησης».

Ο κ. Μπίρμπας σημείωσε ακόμη ότι «τώρα που έχουμε την απόφαση της μεγαλύτερης περιφερειακής ένωσης δήμων της χώρας,(ΠΕΔ), δηλαδή της ΠΕΔ Αττικής και της ΠΕΔ Κρήτης και μια σειρά αποφάσεων δήμων οι οποίες λένε ότι μετά τις διευκρινήσεις θα καταθέσουν τα διαθέσιμά τους στο λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος. Πιστεύουμε ότι οδηγούν την Αυτοδιοίκηση για πολιτικούς λόγους και κομματικούς σκοπούς σε ένα ρήγμα στο εσωτερικό της και φυσικά αυτό δε θα μείνει αναπάντητο. Θα ακολουθήσουν αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και όχι αυτή η μειοψηφική απόφαση του συνεδρίου».

Σύμφωνα με τον κ. Μπίρμπα «το στίγμα της απόφασης που εναντιώνεται στην κυβέρνηση βρίσκεται στο σημείο όπου οι πλειοψηφούντες «δηλώνουν κατηγορηματικά ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση δηλώσει δημόσια ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα η χώρα , η επίλυση του οποίου συνδέεται με τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, δεσμευόμαστε ότι θα τα δώσουμε άμεσα και επιπλέον θα διαθέσουμε για την σωτηρία της χώρας και τους μισθούς των δημάρχων και θα καλέσουμε να πράξει το ίδιο το σύνολο του πολιτικού προσωπικού.
Για την απόφαση την οποία στήριξε και η παράταξη του ΠΑΣΟΚ αν και εκφράστηκαν περιορισμένες επιφυλάξεις , ο επικεφαλής της Απ. Κοιμήσης τόνισε ‘ εάν η κυβέρνηση μας λύσει το ζήτημα των ταμειακών ροών, στο οποίο ο πρωθυπουργός δεν απάντησε τότε δεν είμαστε τρελοί να μην τα δώσουμε’.
«Δεν μου αρέσουν οι κωλοτούμπες. Δεν πετάω την μπάλα εκτός γηπέδου τόνισε ο Γ. Ιωακειμίδης (ΔΗΜΑΡ- ΑΝΕΛ) ζητώντας να ληφθεί καθαρή απόφαση. «Η πρότασή μου είναι να τα δώσουμε».

Γ. Πατούλης: Αν υπήρχε διαφορετική απόφαση δεν θα απόφαση δεν θα αποχωρούσατε

Απαντώντας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στις αιτιάσεις του κ. Μπίρμπα  δήλωσε ότι είναι σημαντικό θέμα τα  το ζήτημα που αφορά τα αποθεματικά  και «έρχεστε μετά από δύο ώρες και αποχωρείτε. Είναι σοβαρή η απόφαση που λαμβάνετε. Εάν υπήρχε διαφορετική απόφαση δεν θα αποχωρούσατε. Έχουμε απόφαση να μη δώσουμε τα διαθέσιμα και αυτό σας πείραξε.  Η στάση σας  όμως δείχνει ότι  δεν έχετε πάνω από το κομματικό το αυτοδιοικητικό συμφέρον».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κρίση και Τοπική Αυτοδιοίκηση 20 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηγουμενίτσας: Μειώσεις και απαλλαγές από δημοτικά τέλη για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες

Μειώσεις και απαλλαγές από δημοτικά τέλη για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του…

Κρίση και Τοπική Αυτοδιοίκηση 01 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δράμας: Παράταση υποβολής αιτήσεων στο Κατάστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Παρατείνεται έως την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 η υποβολή αιτήσεων για ένταξη/επανένταξη στο Κατάστημα Κοινωνικής…

Κρίση και Τοπική Αυτοδιοίκηση 04 Οκτωβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Παύλου Μελά: Εγκαινιάζεται στη Σταυρούπολη η νέα δομή «Η Κουζίνα της Καρδιάς μας»

Τη νέα κοινωνική δομή «Η Κουζίνα της Καρδιάς μας» εγκαινιάζει ο δήμος Παύλου Μελά, αύριο…