Άρθρο Localit 13 Οκτωβρίου, 2023

Από τους 332 δήμους οι 326 προωθούν την ένταξη της ισότητας των φύλων στις πολιτικές τους

Ετήσια Έκθεση 2022 της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας  

Στη δημοσιότητα δόθηκε από τη  Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας την Ετήσια Έκθεση 2022, για την εφαρμογή των Πολιτικών Ισότητας των Φύλων στους Δήμους και τις Περιφέρειες.

Η έκθεση περιγράφει τις δράσεις των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού για την ισότητα γυναικών και ανδρών και τις πρωτοβουλίες των Δημοτικών και Περιφερειακών Επιτροπών Ισότητας που στοχεύουν στην εξάλειψη των έμφυλων στερεότυπων και τη δημιουργία μιας δημοκρατικής και ανοιχτής κοινωνίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, 155 δήμοι της χώρας έχουν υπογράψει την «Ευρωπαϊκή Χάρτα Ισότητας των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες», αναλαμβάνοντας δημόσια τη δέσμευση υπέρ της αρχής της Ισότητας των Φύλων, ενώ 197 Δήμοι διαθέτουν τουλάχιστον ένα αρμόδιο όργανο για τα θέματα ισότητας των φύλων.

Όπως αναφέρεται, από τους 332 δήμους 326 ΟΤΑ Α βαθμού έχουν προχωρήσει στη σύσταση Επιτροπών Ισότητας, που προωθούν την ένταξη της ισότητας των φύλων στις πολιτικές των δήμων και συμμετέχουν στην εκπόνηση σχεδίων δράσης σε τοπικό επίπεδο, ενώ όπως προκύπτει από τα στοιχεία, οι δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών για την ισότητα των φύλων ήταν σημαντικά αυξημένες από την προηγούμενη χρονιά.

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία Κεφάλα, δήλωσε ότι η Τοπική  Αυτοδιοίκηση είναι σημαντικός σύμμαχος και συνεργάτης για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας στη χώρας και την ενδυνάμωση των γυναικών για τη συμμετοχή τους στην πολιτική και την Αυτοδιοίκηση.

Η γενική γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δρ Ζέφη Δημαδάμα τόνισε τόνισε ότι η συμμετοχή των γυναικών στα κοινά και στα κέντρα λήψης αποφάσεων στη χώρα μας παραμένει εξαιρετικά περιορισμένη, ενώ αποτελεί βασική προτεραιότητα η ενίσχυση της ισόρροπης συμμετοχής ανδρών και γυναικών στην πολιτική, με υλοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών και δράσεων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αγ. Δημητρίου: “Παναγούλεια 2024”-Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τη μνήμη του Αλέξανδρου Παναγούλη

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου διοργανώνοντας  για  άλλη μια  χρονιά  τα Παναγούλεια και την Ειρηνοδρομία 2024,τιμά…

Ρεπορτάζ 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λαμία: Στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων μετά από τροφική δηλητηρίαση

Τροφική δηλητηρίαση υπέστησαν δεκάδες μαθητές στη Λαμία, οι οποίοι χθες το βράδυ αλλά και σήμερα…

Ρεπορτάζ 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο ΕΣΠΑ το πρώτο μεγάλο έργο του ΣΒΑΑ του Δήμου Ηγουμενίτσας

Στον Δήμο Ηγουμενίτσας, ξεκινά η εκτέλεση του προγράμματος ανάπλασης επιλεγμένων περιοχών. Πιο συγκεκριμένα, εγκρίθηκε από…