Άρθρο Localit 12 Ιουλίου, 2016

Απο σήμερα έως τις 27 Ιουλίου οι αιτήσεις για δωρεάν φιλοξενία παιδιών στους παιδικούς σταθμούς

paidikosΆνοιξε από σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στην ΕΕΤΑΑ για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής για την χρηματοδότηση της φιλοξενίας παιδιών στους παιδικούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς και στις υπόλοιπες δομές (ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠΜΕΑ), μέσω ΕΣΠΑ.

Οι αιτήσεις  θα υποβάλλονται μέχρι τα μεσάνυχτα της 27ης   Ιουλίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.eetaa.gr   και  www. paidikoi.eetaa.gr  ή ταχυδρομικώς στην διεύθυνση: Μυλλέρου 73 – 77 Αθήνα, Τ.Κ. 10436.

Οι προσωρινοί πίνακες πλήρων και ελλιπών φακέλων δικαιολογητικών ανά περιφέρεια και περιφερειακή ενότητα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ στις 17 Αυγούστου και μετά την εξέταση των ενστάσεων τα οριστικά αποτελέσματα κατάταξης των ωφελουμένων θα ανακοινωθούν στις 24 Αυγούστου.

Οι ωφελούμενοι που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές/οί ή να είναι απασχολούμενες/ νοι
  • Να είναι άνεργες/οι, οι οποίες/οι διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας ΟΑΕΔ σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ,
  • Όλα τα νοικοκυριά με εισόδημα μικρότερο από το κατώφλι της φτώχειας. Το όριο φτώχειας, όπως αυτό προσδιορίστηκε από την ΕΛΣΤΑΤ για το έτος 2015, ορίζεται σε 4.512 ευρώ, για μονοπρόσωπα νοικοκυριά προσαυξανόμενο κατά 50% για τον σύζυγο και για κάθε παιδί από 14 έως 24 ετών και κατά 30% για κάθε παιδί κάτω των 13 ετών.

Να σημειωθεί ότι εξαιρούνται από το σύνολο των παραπάνω προϋποθέσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα όσοι έχουν προνήπια, παιδιά, εφήβους και άτομα που έχουν διάφορες μορφές αναπηρίας, με την διευκρίνιση ότι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μόνο στην κατηγορία θέσεων θέση στα ΚΔΑΠ – ΜΕΑ ή σε δομές ολοκληρωμένης φροντίδας (Β3 και Δ1).

Δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ, καθώς και οι μόνιμοι αορίστου χρόνου υπάλληλοι των δήμων και περιφερειών και των νομικών τους προσώπων.

Επίσης, φέτος αυξάνονται οι δυνατότητες των γονέων για την επιλογή των παιδικών σταθμών, ενώ απλοποιούνται  ριζικά οι διαδικασίες υλοποίησης – πληρωμής,  και διασφαλίζεται η μηνιαία καταβολή των δόσεων. Οι  γονείς δηλαδή  μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα τη δομή (παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ – ΜΕΑ) στην οποία επιθυμούν να εγγράψουν το παιδί τους, ενώ η αξία τοποθέτησης (voucher) δεν συνδέεται με συγκεκριμένη θέση σε κάποια δομή, αλλά ακολουθεί τον δικαιούχο (γονέας). Ο γονέας, δηλαδή, έχει το δικαίωμα να αλλάξει παιδικό σταθμό ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ – ΜΕΑ, χωρίς να χάνει το voucher. Τέλος, υπογραμμίζεται ότι απαγορεύεται η επιβολή πρόσθετων τροφείων στους ωφελούμενους, αλλά μόνο για τις υπηρεσίες που καλύπτει το voucher και όχι τυχόν επιπλέον δραστηριότητες που διοργανώνει ο παιδικός σταθμός.
Κατά τη φετινή σχολική χρονιά, 2016-2017,  οι δαπάνες του προγράμματος έχει ανακοινωθεί ότι θα ανέλθουν στα 175 εκ. ευρώ, ωστόσο υφίσταται πιθανότητα για αύξηση του προϋπολογισμού. Από τα 175 εκ. ευρώ τα 95 εκ. ευρώ προέρχονται από το νέο ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα από εθνικούς πόρους.

 

 

 

Αναλυτικά η πρόσκληση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δύο νέες συμβάσεις για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων σε Χίο και Κεφαλονιά

Δύο νέες συμβάσεις για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) στη Χίο και την Κεφαλονιά…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα τοιχογραφία στο Βύρωνα για την προσφυγιά και την ειρήνη

Το 2ο Vyronas Street Art Festival του Δήμου Βύρωνα, έρχεται το επόμενο  Σαββατοκύριακο 28 &…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το τρένο για το δρομολόγιο: «Αθήνα-Κωνσταντινούπολη-Σμύρνη! Οδηγός ο αριθμός 100! » ξεκινά από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι. Ρέντη

Η συγγραφέας Ελένη Σβορώνου προσκαλεί παιδιά ηλικίας 9-11 ετών να επιβιβαστούν στο τρένο για το…