Σε 48ωρη απεργία στις 3 και 4 Απριλίου προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Με ανακοίνωση της η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την αγωνιστική συμπαράσταση της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και επισημαίνει ότι τους καλύπτει συνδικαλιστικά.
Η ΠΟΕ -ΟΤΑ καλεί τόσο τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», όσο και τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Απριλίου 2014, στις 10.00 το πρωί, έξω από τη Bουλή (Βασ. Σοφίας 2 – Αθήνα).
Οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, διεκδικούν:
- Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που για επτά (7) μήνες παραμένουν απλήρωτοι με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην εξαθλίωση και αυτοί και οι οικογένειές τους.
- Τη διασφάλιση της σταθερής και τακτικής χρηματοδότησης για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του προγράμματος.
- Τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και των εργαζομένων που προσφέρουν κοινωνική φροντίδα για 12 χρόνια συνεχώς. Σύσταση οργανωμένων Κοινωνικών Υπηρεσιών σε όλους τους Δήμους και ένταξη σε αυτές όλων των εργαζομένων.
- Την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του Προγράμματος μέσω Μ.Κ.Ο. και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. που προωθούν κυβέρνηση και αιρετοί.