Άρθρο Localit 19 Ιανουαρίου, 2024

Απάντηση της παράταξης Ζέρβα στο νέο δήμαρχο Στ.Αγγελούδη για την καθαριότητα και τα οικονομικά του  δήμου Θεσσαλονίκης

Απαντήσεις σε όσα ειπώθηκαν από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, στη συνέντευξη Τύπου για την καθαριότητα και τα οικονομικά του δήμου Θεσσαλονίκης δίνει, μέσω ανακοίνωσης, η δημοτική παράταξη «Ναι στη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Ζέρβα.

«Συμφωνούμε πως η προηγούμενη διοίκηση κρίθηκε από τους πολίτες και πως η νέα διοίκηση δικαιούται πίστωση χρόνου σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς. Δεν πρόκειται ωστόσο να γίνουμε βουβοί συνεργοί στο προφανές σχέδιο της νέας διοίκησης: να πετάξει στο… πηγάδι της “καμένης γης” τα προεκλογικά μεγάλα λόγια, ενώ παράλληλα θα οικειοποιείται κάθε θετική παρακαταθήκη, όπως έργα και αποφάσεις που ήδη μπαίνουν σε φάση αξιοποίησης και υλοποίησης με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ή ακόμα και ολοκληρωμένη δημοπράτηση από την προηγούμενη διοίκηση», τονίζεται -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση.

Ειδικότερα για τα οικονομικά υπογραμμίζεται πως «αντί να μιλά για τα «ανοίγματα» στα ανταποδοτικά τέλη ο δήμαρχος, ας υποστηρίξει ευθέως ότι δεν συμφωνεί με τη στήριξη της κοινωνίας έναντι των -συνεχιζόμενων έως σήμερα για πολλούς συμπολίτες μας – επιπτώσεων της υγειονομικής και ενεργειακής κρίσης των προηγουμένων ετών μέσω της μείωσης δημοτικών τελών που αποφάσισε και εφάρμοσε η διοίκηση Ζέρβα».

Όσον αφορά την καθαριότητα, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, πως για «την «πολιορκία των σκουπιδιών» που ανέφερε ο νέος δήμαρχος, θα συμφωνήσουμε ότι η πόλη και η απελθούσα διοίκηση τελούσε υπό «πολιορκία» επί μήνες, αλλά θα θυμίσουμε ότι… το πηγάδι της «καμένης γης» είναι ρηχό και μπορεί να κρύβει και εκπλήξεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Συνάντηση δημάρχου με τους πλημμυροπαθείς των Μεγάλων Καλυβίων

Το αίτημα των κατοίκων των Μεγάλων Καλυβίων, να αναλάβει ο Δήμος Τρικκαίων την απομάκρυνση των…

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: 23η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας

Την 23η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας, αφιερωμένη στις μικρές φάρμες, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης…

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιβαλλοντικές δράσεις και φεστιβάλ χρωμάτων/MARE NOSTRUM στη Βάρκιζα

Mια Κυριακή γεμάτη χρώματα, χαμόγελα και περιβαλλοντικές δράσεις μαζί με ένα φεστιβάλ χρωμάτων, έρχονται στο…