Άρθρο Localit 30 Απριλίου, 2014

Απαντήσεις δημάρχου Αργυρούπολης – Ελληνικού για το τραγικό συμβάν στο λούνα παρκ

ÔÑÁÃÙÄÉÁ ÌÅ 13×ÑÏÍÏ ÁÃÏÑÉ ÍÅÊÑÏ ÓÅ ÐÁÉÄÉÊÏ ÐÁÑÊÏΤη δική του εκδοχή για τις ευθύνες που φέρει ο δήμος παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος  Αργυρούπολης – Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης. Ο δήμαρχος επιχείρησε να εξηγήσει τους λόγους που δεν έκανε νωρίτερα δηλώσεις για το δυστύχημα της Κυριακής στο λούνα παρκ έδωσε σήμερα, ενώ υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να ολοκληρωθεί η έρευνα προκειμένου να απαντηθούν μια σειρά από ερωτήματα προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες.
Μεταξύ άλλων στην συνέντευξη τύπου εξήγησε ότι δεν επεδίωξε να κάνει δηλώσεις νωρίτερα, καθώς δεν επιθυμούσε να διαπληκτίζεται στα ΜΜΕ πριν ξεκινήσει η ερεύνα και πριν κηδευτεί το παιδί.
Στη συνέχεια επιχείρησε να υποστηρίξει ότι ως δημοτική αρχή εκτίμησε μια σειρά από δεδομένα, ενώ ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στην ασάφεια που επικρατεί σε σχέση με μια σειρά από αρμοδιότητες. «Εκτιμήσαμε ότι δεν απαιτείται άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας…Θεωρήσαμε ότι είναι μια προσωρινή λειτουργία ενός έως τριών μηνών, και πως δεν πρόκειται για μία μόνιμη εγκατάσταση που θα απαιτούσε άδεια…με βάση όλα τα παραπάνω εκτιμήσαμε ότι δεν απαιτείται άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας. Ήταν σωστό αυτό ή λάθος; Αυτό θα απαντηθεί από την έρευνα. Ευθύνονται και άλλοι ελεγκτικοί μηχανισμοί… ποιοι είναι αρμόδιοι και πώς αυτοί λειτούργησαν για να ελέγξουν την επιχείρηση για όσο διάστημα λειτουργούσε».

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 09 Σεπτεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Απάντηση Προέδρου ΚΕΔΕ Λάζαρου Κυρίζογλου σε αναληθές δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας Political

Προς εκδότη Εφημερίδας Political κ. Νίκο Καραμανλή   Σε σημερινό δημοσίευμα ( 9 Σεπτεμβρίου 2025)…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 08 Σεπτεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η θέση της Κ.Ε.Δ.Ε. για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, με αφορμή τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ,…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 08 Σεπτεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στη ΔΕΘ: Η Αυτοδιοίκηση στην Πρώτη Γραμμή – Χτίζουμε την Ελλάδα του 2035 με Ισχυρή Συμμαχία Ευθύνης