Άρθρο Localit 30 Ιουλίου, 2015

Απαισιόδοξοι οι Γερμανοί για την οικονομία τους

γερμανική βουλήΑπαισιόδοξοι για τις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας, κυρίως λόγω της κατάστασης στην Ελλάδα, εμφανίζονται οι Γερμανοί – αντιμετωπίζουν ωστόσο εξαιρετικά θετικά την ατομική οικονομική τους κατάσταση.

Σύμφωνα με έρευνα της GfK, η καταναλωτική διάθεση σημείωσε σημαντική κάμψη τον Ιούλιο, υπό τον φόβο ότι η ελληνική κρίση χρέους θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα. «Η μακροχρόνια και δύσκολη προσπάθεια να διευθετηθεί η κρίση χρέους στην Ελλάδα έχει αποτρέψει ως τώρα την χρεοκοπία της χώρας, αλλά αυτό δεν έχει ενθαρρύνει τον γερμανό καταναλωτή», αναφέρεται στην έκθεση της GfK και επισημαίνεται ότι οι Γερμανοί περιμένουν η οικονομική ανάπτυξη της χώρας τους να συνεχιστεί, αλλά όχι με την ίδια ορμή που προέβλεπαν μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες.

«Οι πολίτες προφανώς θεωρούν ότι η δύσκολα επιτευχθείσα συμφωνία με την Ελλάδα θα έχει αρνητική επίδραση στην γερμανική οικονομία», σημειώνεται, ενώ γίνεται αναφορά και στις κρίσεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια του ΣΜΕΔΕΚΕΜ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου

Στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων…

Ρεπορτάζ 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: ανανεώνεται ο στόλος Καθαριότητας

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού παρέλαβε το πρώτο από τα επτά νέα οχήματα που θα ενισχύσουν…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…