Άρθρο Localit 30 Ιουλίου, 2015

Απαισιόδοξοι οι Γερμανοί για την οικονομία τους

γερμανική βουλήΑπαισιόδοξοι για τις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας, κυρίως λόγω της κατάστασης στην Ελλάδα, εμφανίζονται οι Γερμανοί – αντιμετωπίζουν ωστόσο εξαιρετικά θετικά την ατομική οικονομική τους κατάσταση.

Σύμφωνα με έρευνα της GfK, η καταναλωτική διάθεση σημείωσε σημαντική κάμψη τον Ιούλιο, υπό τον φόβο ότι η ελληνική κρίση χρέους θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα. «Η μακροχρόνια και δύσκολη προσπάθεια να διευθετηθεί η κρίση χρέους στην Ελλάδα έχει αποτρέψει ως τώρα την χρεοκοπία της χώρας, αλλά αυτό δεν έχει ενθαρρύνει τον γερμανό καταναλωτή», αναφέρεται στην έκθεση της GfK και επισημαίνεται ότι οι Γερμανοί περιμένουν η οικονομική ανάπτυξη της χώρας τους να συνεχιστεί, αλλά όχι με την ίδια ορμή που προέβλεπαν μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες.

«Οι πολίτες προφανώς θεωρούν ότι η δύσκολα επιτευχθείσα συμφωνία με την Ελλάδα θα έχει αρνητική επίδραση στην γερμανική οικονομία», σημειώνεται, ενώ γίνεται αναφορά και στις κρίσεις στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μystreet»: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγγελία αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Οι δήμοι θα καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα «Μητρώο Καταχώρισης Αδειών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων», το οποίο…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τις ανάγκες και τα προβλήματα των δομών κοινωνικής μέριμνας στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαντορίνη: Έρευνα του ΕΚΠΑ για τον εντοπισμό περιοχών αυξημένου κατολισθητικού κινδύνου

Συστηματική έρευνα στο ανάγλυφο της Σαντορίνης διεξάγει η Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του…