Άρθρο Localit 11 Σεπτεμβρίου, 2017

Αντόνιο Ταγιάνι: Η E.E. πρέπει να εναρμονίσει τις συνθήκες υποδοχής προσφύγων

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι τάχθηκε υπέρ της εναρμόνισης των συνθηκών υποδοχής προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στον γερμανικό Τύπο.

Οι διαφορές στη μεταχείριση που επιφυλάσσουν διαφορετικές χώρες μέλη έχουν οδηγήσει σε ένα είδος «shopping» των ανθρώπων που αναζητούν καταφύγιο κατά προτεραιότητα στις χώρες που προτείνουν ευνοϊκότερους όρους υποδοχής, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις εφημερίδες του ομίλου Funke.

«Αυτό πρέπει να σταματήσει», λέει. «Μία αναπροσαρμογή θα επέτρεπε την ανακούφιση των χωρών που προσφέρουν καλύτερες συνθήκες».

Ο Αντόνιο Ταγιάνι συντονίζεται στο ζήτημα αυτό με τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ, ο οποίος δήλωσε ότι οι «μάλλον υψηλές» παροχές της γερμανικής κυβέρνησης συμβάλλουν στην προσέλκυση περισσότερων αιτούντων άσυλο στην πρώτη οικονομική δύναμη της Ευρώπης.

Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών παραδέχθηκε ωστόσο ότι το κόστος διαβίωσης είναι υψηλότερο στη Γερμανία σε σχέση με την Πορτογαλία και τη Ρουμανία, για παράδειγμα, και ότι ενδεχόμενη εναρμόνιση θα πρέπει να λαμβάνει υπ΄ όψιν αυτόν τον παράγοντα.

Από το 2015, η Γερμανία υποδέχθηκε περισσότερο από ένα εκατομμύριο αιτούντες άσυλο, στην πλειοψηφία τους Σύρους, Ιρακινούς και Αφγανούς, γεγονός που προκάλεσε διεθνείς επαίνους , αλλά και επικρίσεις κατά της καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ στο εσωτερικό της χώρας και κύμα ξενοφοβικών επιθέσεων.

Πηγή:ΑΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…