Άρθρο Localit 28 Μαΐου, 2015

Αντισυνταγματική η εισφορά αλληλεγγύης στις συντάξεις, χωρίς αναδρομική ισχύ

elegktiko sinedrioΑντισυνταγματική έκρινε η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου την εισφορά αλληλεγγύης που πληρώνουν οι συνταξιούχοι, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Α. Μητρόπουλο.

Ωστόσο, όπως ανέφερε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, η απόφαση δεν θα έχει αναδρομική ισχύ, λόγω του πολύ μεγάλου κόστους που θα έχουν τα ταμεία. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η απόφαση που βγήκε αργά τη νύχτα της Τετάρτης, αφορά μονάχα στους συνταξιούχους.  Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητρόπουλος, αν είχε αναδρομική ισχύ η απόφαση το κόστος για την κυβέρνηση θα ήταν της τάξης του 1 δισ. ευρώ. Σημείωσε όμως ότι «πλέον είναι λυμένα τα χέρια της κυβέρνησης να την καταργήσει (σ.σ. την εισφορά)».

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο η απόφαση είναι δεσμευτική, αμετάβλητη και ισχύει έναντι πάντων.

Ο νόμος που κρίθηκε αντισυνταγματικός προέβλεπε ότι κάθε συνταξιούχος με σύνταξη 1.000-1.500 ευρώ θα κατέβαλε εισφορά 5% μηνιαίως, για ποσά από 1.500-2.000 ευρώ η εισφορά ήταν της τάξης του 10% ανά μήνα, για ποσά από 2.000-2.500 ήταν 15% ανά μήνα και για ποσά μεγαλύτερα των 2.500 ευρώ η εισφορά ήταν 20% το μήνα.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…

Ρεπορτάζ 08 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγ. Άννας- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες μετά τον σεισμό

Σε πλήρη κινητοποίηση παραμένει ο Δήμος Μαντουδίου–Λίμνης–Αγίας Άννας μετά τις σεισμικές δονήσεις στη Βόρεια Εύβοια,…