Άρθρο Localit 23 Μαΐου, 2021

Αντιπυρική προστασία 11 Δημοτικών Αλσυλλίων του Δήμου Πεντέλης με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ

Χρηματοδότηση ύψους 351.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ εξασφάλισε ο Δήμος Πεντέλης, για την προστασία των δημοτικών αλσυλλίων από δασικές πυρκαγιές και φυσικές καταστροφές, μετά τη σχετική απόφαση του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μέσα από μια ολοκληρωμένη δράση αντιπυρικής προστασίας έχουν σχεδιαστεί, σύμφωνα με την πρόταση του Δήμου, μια σειρά εργασιών για τη διαχειριστική οργάνωση και αντιπυρική προστασία των δημοτικών δασικών οικοσυστημάτων του Δήμου Πεντέλης. Το συγκεκριμένο σχέδιο είναι εγκεκριμένο από τις αρμόδιες δασικές αρχές και αφορά 11 αλσύλλια του Δήμου Πεντέλης, το συνολικό εμβαδόν των οποίων ανέρχεται σε 5,94 εκτάρια.

Για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων έχει προγραμματισθεί η προμήθεια εξοπλισμού ανίχνευσης και καταστολής των δασικών πυρκαγιών ο οποίος περιλαμβάνει δίκτυα ασύρματων αισθητήρων, θερμικές κάμερες, drone, φορητούς πομποδέκτες ,κατάλληλο λογισμικό υλικό για τη διαχείριση και την επεξεργασία των δεδομένων,  εγκαταστάσεις αποθήκευσης νερού , συστήματα υδροδότησης κα.

«Δουλειά μας είναι να μεγιστοποιούμε τα οφέλη για τους πολίτες από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα στους Δήμους. Είμαστε μια πόλη με αρκετές δασικές εκτάσεις και έχουμε υποχρέωση να τις προστατέψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάνοντας χρήση σύγχρονων μέσων προστασίας. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την Αντιδήμαρχο Άντα Μπούσουλα προσωπικά και τους συνεργάτες της, γιατί η πρόταση αυτή δεν θα είχε θετική εξέλιξη αν η ίδια δεν την παρακολουθούσε διαρκώς σε όλα τα δύσκολα στάδιά της» δήλωσε η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά.

«Έχουμε την ικανοποίηση ο δήμος μας να είναι ανάμεσα στους ελάχιστους δήμους της επικράτειας που αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχθηκε να χρηματοδοτηθεί με πόρους ΕΣΠΑ για την υλοποίηση ενός  σύγχρονου τεχνολογικά σχεδίου Αντιπυρικής Προστασίας των Δημοτικών Αλσυλλίων. Παράλληλα εκπονούμε αντίστοιχες μελέτες για τα άλση του δήμου μας των οποίων έχουμε τη διαχείριση και θα αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο για την προστασία και την ανάδειξη  όλων των αστικών δασών μας με στόχο να παραμείνουν βιώσιμοι πνεύμονες πρασίνου, μοναδικά περιβαλλοντικά τοπόσημα και ασφαλείς χώροι ψυχαγωγίας και άθλησης για τους κατοίκους», δήλωσε από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Άντα Μπούσουλα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 23 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα αποκτά ο δήμος Λαυρεωτικής

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 255.786,72 € για την προμήθεια 30 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων από το δήμο…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Διονύσου στρέφεται στις «πράσινες» μετακινήσεις

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης θα εισέλθει ο Δήμος Διονύσου, με σκοπό να βελτιώσει τόσο το…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναπλάθεται η πλατεία Δημοκρατίας στην Ελευσίνα

Στον Δήμο Ελευσίνας ξεκινούν οι εργασίες ανακατασκευής της Πλατείας Δημοκρατίας (Κοράλι), μετά και την υπογραφή…