Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στη σκιά της κυνικής ομολογίας του αρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης Μιχαλολιάκου, ότι η ΧΑ αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου ή Killah P και με τη δίκη των κατηγορουμένων να συνεχίζεται, πραγματοποιείται σήμερα στις 18.00 το απόγευμα αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στο Κερατσίνι, στο χώρο του μνημείου, Π. Τσαλδάρη 60. Δράσεις και πορείες θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ στη μνήμη του Παύλου, πραγματοποιείται φεστιβάλ ραπ στο Σκοπευτήριο Καισαριανής.
«Είναι υποχρέωσή μας να μην επιτρέψουμε στη φασιστική ιδεολογία να δηλητηριάζει τις ψυχές των νέων ανθρώπων, να μην επιτρέψουμε να υπάρξει άλλο θύμα ρατσισμού ανεξάρτητα από φύλο, θρησκεία, χρώμα ή πολιτική τοποθέτηση» τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Κερατσινίου Χρήστος Βρεττάκος. «Η δολοφονία αυτή δεν ήταν η αρχή αλλά ούτε και το τέλος της δράσης της Χρυσής Αυγής. Παρά την προσπάθεια να εξαπατήσουν την κοινωνία δείχνοντας ένα άλλο πρόσωπο , η δράση τους συνεχίζεται σπέρνοντας το μίσος απέναντι σε μετανάστες και αντιφασίστες πολίτες» προσθέτει.
«Η 18η του Σεπτέμβρη πρέπει να αποτελέσει το μαζικό και αποφασιστικό ξεκίνημα για την ανάπτυξη ενός αντιφασιστικού κινήματος το οποίο με κεντρικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και με δράσεις στις γειτονιές και τους κοινωνικούς χώρους δε θα αφήσει τους φασίστες να σηκώσουν κεφάλι και να ξαναβγούν στο δρόμο. Το χρωστάμε στη μνήμη του Παύλου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.
Στη σημερινή συγκέντρωση συμμετέχουν ναυτεργατικά σωματεία, τα σωματεία Μετάλλου Αττικής, Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών Καθαριστριών Πειραιά, Λογιστών Πειραιά, Ιδιωτικής Υγείας, Επαγγελματιών Οδηγών, Παράρτημα Οικοδόμων, Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Πειραιά.
Άρθρο Localit 18 Σεπτεμβρίου, 2015
Αντιφασιστική πορεία δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Ετικέτες
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Ρεπορτάζ
25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Π. Μαρινάκης: Σε κάθε περίπτωση θα ψηφίσουμε έναν εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση, με ένα γύρο εκλογών
Την κατάθεση στη Βουλή νομοσχεδίου για αλλαγή του εκλογικού νόμου στις αυτοδιοικητικές εκλογές με εκλογή…
Ρεπορτάζ
25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαύδος: Ξεκίνησε η λειτουργία του συστήματος τηλεμετρίας-τηλεχειρισμού των δεξαμενών του δικτύου ύδρευσης
Ξεκίνησε στη Γαύδο η λειτουργία του συστήματος τηλεμετρίας-τηλεχειρισμού των δεξαμενών του δικτύου ύδρευσης, που έχει…
Ρεπορτάζ
25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναγκαία η προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων για την τοπική ανάπτυξη
Ημερίδα με θέμα «Κλιματική Αλλαγή Υδάτινα Οικοσυστήματα και Τοπική Ανάπτυξη» αύριο Σάββατο 26 Απριλίου στο…