Άρθρο Localit 19 Ιανουαρίου, 2018

Αντιδράσεις έξι δημάρχων Δ. Θεσσαλονίκης για την πρόταση μετεγκατάστασης του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου-Επιστολή στην Κ. Νοτοπούλου

Την ανησυχία τους για την πρόταση μετεγκατάστασης του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου, με Λυκειακές τάξεις  « Δημήτρης Χορν»το οποίο εδρεύει στο Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης, εκφράζουν δήμαρχοι έξι δήμων της Δυτικής Θεσσαλονίκης, με κοινή επιστολή τους προς την Προϊσταμένη του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη  Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η επιστολή εστάλη  από τους δημάρχους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λ. Κυρίζογλου, Κορδελιού-Ευόσμου, Π. Σούλα, Παύλου Μελά Δ. Δρμουρτζίδη, Δέλτα, Ευ. Φωτόπουλο, Χαλκηδόνος Ι. Τσουκνιδά και Ωραιοκάστρου Α. Γαβότση,μετά από πρόσκληση της κ. Νοτοπούλου για σύσκεψη για το θέμα αυτό την Δευτέρα 29/01 στο Γραφείο Πρωθυπουργού.

Όπως σημειώνουν μεταξύ άλλων το συγκεκριμένο σχολείο δέχεται μαθητές από ολόκληρο το νομό Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, τονίζοντας ότι είναι το μοναδικό καλλιτεχνικό σχολείο στη Βόρεια Ελλάδα. Και διευκρινίζουν ότι το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο σήμερα συστεγάζονται στο 3ο ΓΕΛ Αμπελοκήπων οι δε τρεις Λυκειακές τάξεις στεγάζονται στο διδακτήριο του 2ου Γυμνασίου Μενεμένης.

Κατά το τρέχον σχολικό έτος (2017-2018) έχει 277 μαθητές (157 στο γυμνάσιο και 120 στις λυκειακές τάξεις).

Σε περίπτωση μετεγκατάστασής του,  στο κτίριο του Παπάφειου, τονίζουν, θα χρειαστεί  να μεταφέρονται 167 μαθητές σε διπλάσια απόσταση από τις κατοικίες τους στη Δυτική  προς την Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Και μάλιστα, όπως προσθέτουν,θα δαπανηθούν μεγάλα ποσά χωρίς να δίδεται καμία ουσιαστική λύση (σύμφωνα με το κτιριολογικό πρόγραμμα ενός τέτοιου σχολείου απαιτούνται 30 περίπου αίθουσες) με την μετεγκατάσταση και χωρίς να λύνεται οριστικά το πρόβλημα, όπως θα γίνει με την πρόταση-αίτημα του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης

«Ούτε εμείς ως δήμοι, ούτε οι γονείς ούτε οι μαθητές που είναι οι περισσότεροι (60%) και κατοικούν δυτικά, δεν πρόκειται να αποδεχθούμε μια τέτοια ενδεχόμενη μετεγκατάσταση» τονίζουν εμφατικά, και προσθέτουν: « Δεν την αποδεχόμαστε γιατί θεωρούμε ότι έτσι υποβαθμίζεται η Δυτική Θεσσαλονίκη και αντιμετωπίζεται για μια ακόμη φορά με σαφή ταξική διάκριση και εχθρότητα».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέος θεσμός επιβράβευσης της εκπαιδευτικής αριστείας από τον Δήμο Σοφάδων

Ο Δήμος Σοφάδων καθιερώνει έναν νέο μόνιμο θεσμό αναγνώρισης και επιβράβευσης της εκπαιδευτικής αριστείας, με…

Ρεπορτάζ 07 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση εργασίας Δημάρχου Κοζάνης με τον Υπουργό Αθλητισμού για την αναβάθμιση του ΔΑΚ Κοζάνης

Ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Γιάννης Κοκκαλιάρης συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού…

Ενδιαφέρουν 06 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην τελική ευθεία το «Σπίτι Τρικαλινών Δημιουργών» στο Βαρούσι

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το πρωτοπόρο και καινοτόμο «Σπίτι Τρικαλινών Δημιουργών», που δημιούργησε ο Δήμος…