Άρθρο Localit 23 Απριλίου, 2013

Αντ. Ρουπακιώτης : Τιμωρία για όσους έφταιξαν, ασφάλεια για όσους καλούνται να ασκήσουν δημόσια εξουσία

ΡουπακιώτηςΤην άποψη ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν πρέπει να δυναστεύουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά να παρεμβαίνουν λειτουργικά εξέφρασε από το βήμα της ημερίδας της ΚΕΔΕ ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης.

Ο κ. Ρουπακιώτης επεσήμανε πάντως ότι «υπήρξε σπατάλη σε κάποιους Δήμους. Υπήρξαν Δήμοι κάστρα κομματισμού και αδιαφάνειας με πρόσληψη τεράστιου αριθμού εργαζομένων, που δεν κάλυπταν λειτουργικές ανάγκες». Έτσι, όπως είπε, «πλήρωσαν οι μεταγενέστεροι Δήμοι», στο πλαίσιο του «Καλλικράτη».

Αναφερόμενος στους επίορκους, επεσήμανε πως «εμβληματικά προβάλλεται ο όρος επίορκος, για να δημιουργήσει ένα ψυχολογικό κλίμα που δεν βοηθάει τη νομιμότητα. Μπορεί να βοηθάει άλλες σκοπιμότητες».

«Ας δώσουμε εκείνη τη γοητεία στη δημοκρατία μας, παρά τις δύσκολες συνθήκες, που δεν έχει να κάνει με την επιλογή να τιμωρούμε τα πάντα, να κακουργιοποιούμε τα πάντα. Αλλά έχει την έννοια ότι δεν θα μένουν ατιμώρητοι εκείνοι που έφταιξαν» είπε ο κ. Ρουπακιώτης προσθέτοντας ότι «ταυτόχρονα πρέπει να νιώθει ασφαλής εκείνος που εκλέγεται ή καλείται να ασκήσει δημόσια εξουσία».

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης «πρέπει να απαλλάξουμε και τους Δήμους από αυτόν τον φόβο  των επιόρκων, αλλά ας ελέγξουμε εκείνους που παραβιάζουν τον νόμο ή διαπράττουν πειθαρχικά παραπτώματα».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…