Άρθρο Localit 24 Μαΐου, 2019

Ανοικτός ο Β.Σόιμπλε να μην είναι ο Μάνφρεντ Βέμπερ πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ανοικτός στο ενδεχόμενο να μην είναι ο Γερμανός Μάνφρεντ Βέμπερ ο διάδοχος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εμφανίστηκε ο πρόεδρος της γερμανικής Βουλής και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο RND.

«Είναι σαφές ότι ως Χριστιανοδημοκράτης υποστηρίζω τον Μάνφρεντ Βέμπερ καθώς είναι υποψήφιος του ΕΛΚ. Τον εκτιμώ επίσης πάρα πολύ. Αλλά επίσης δεν θέλω να κρύψω το γεγονός ότι και εγώ, για παράδειγμα τρέφω μεγάλη εκτίμηση και για τη Δανέζα επίτροπο Μάργκρετ Βέσταγκερ με την οποία συνεργάστηκα στενά όταν ήταν υπουργός Οικονομικών της Δανίας».

Ο κ. Σόιμπλε πρόσθεσε μάλιστα ότι και ο σοσιαλιστής αντιπροέδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς «είναι ένας εξαιρετικός υποψήφιος».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «η ύπαρξη τόσο ισχυρών υποψηφίων είναι ένα καλό σημάδι από μόνο του».

«Τα σχόλια του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενδέχεται να επηρεάσουν τις πιθανότητες του Βέμπερ στις σχετικές διαπραγματεύσεις», εκτιμά το RND.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκά 26 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κων. Κουκάς από Γκντανσκ: Η ανασυγκρότηση της Ουκρανίας περνά μέσα από την τοπική δημοκρατία

Στη Διάσκεψη για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας, που πραγματοποιείται στο Γκντανσκ της Πολωνίας, συμμετείχε ο…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Plastic Free Greece»: Τριήμερες δράσεις καθαρισμού στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα υποδέχεται για δεύτερη χρονιά την εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Plastic Free Greece», η οποία…