Άρθρο Localit 16 Ιανουαρίου, 2013

Ανοιχτή Πόλη: Ο δήμος Αθηναίων έχει έννομο συμφέρον να αντιδράσει στις αυξήσεις της ΔΕΗ

Anixti_poli_highΗ δημοτική παράταξη της Αθήνας «Ανοιχτή Πόλη» με ανακοίνωσή της  για την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ καλεί τη δημοτική αρχή να αντιδράσει.

«Ο  δήμος, τονίζει η «Ανοιχτή Πόλη» έχει έννομο συμφέρον να μην περάσουν οι αυξήσεις καθώς η αδυναμία πληρωμής των τιμολογίων της ΔΕΗ θα σημάνει και μείωση των εσόδων από τα τέλη του δήμου, οδηγώντας τον να βάλει λουκέτο μια ώρα αρχύτερα».Η «Ανοιχτή Πόλη» επισημαίνει επίσης ότι  οι αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ που επιβάλλει η τρικομματική κυβέρνηση από την 1η Ιανουαρίου έως 23%, προχωρώντας σε ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις από τα μέσα του έτους,  είναι ένα ακόμη «χαράτσι»,  που εξοντώνει την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

«Οι αυξήσεις της ΔΕΗ θα οδηγήσουν σε αλυσιδωτές αυξήσεις στην κατανάλωση και στο κλείσιμο μικρομεσαίων  επιχειρήσεων. Αλλά πρώτα και κύρια, θα επιφέρουν άμεση επιδείνωση των όρων διαβίωσης σε άνεργους και συνταξιούχους, θα εξαντλήσουν κάθε νοικοκυριό, ενώ η ανθρωπιστική κρίση θα πάρει νέες τραγικές διαστάσεις, για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που οδηγούνται στο μεταίχμιο ζωής η θανάτου.
Απέναντι σε αυτή την απάνθρωπη πολιτική, που στοχεύει στην εξόντωση της κοινωνίας, καλούμαστε να αντιδράσουμε. Χρέος μας είναι να χτίσουμε το δικό μας  τείχος προστασίας, με τα υλικά της αλληλεγγύης, της διεκδίκησης και της ανατροπής».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα παιδική χαρά στην Οινόη από τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας

Μια νέα, σύγχρονη και ασφαλή παιδική χαρά απέκτησε η Οινόη, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του…

Με μια ματιά 13 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Δράμας τίμησε τους λαμπαδηδρόμους των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Milano Cortina 2026

Εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης για τους Δραμινούς που συμμετείχαν στη λαμπαδηδρομία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων…

Με μια ματιά 09 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτική Εβδομάδα 2026 στη Χαλκίδα

Ο Δήμος Χαλκιδέων διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά τη «Ναυτική Εβδομάδα Χαλκίδας», στο πλαίσιο του…