Άρθρο Localit 12 Νοεμβρίου, 2013

«Ανοιχτή Κουζίνα» στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

ανοιχτή κουζίνα«Ανοιχτή Κουζίνα» λειτουργεί στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, στο πλαίσιο μιας καινοτόμας πρακτικής, του προγράμματος «Προγράμματος παροχής Έτοιμων Γευμάτων Ανοιχτή Κουζίνα», με πολύ χαμηλό κόστος και συγχρόνως εξασφάλιση ποιοτικού φαγητού.

Η  «Ανοιχτή Κουζίνα» σχεδιάστηκε για να απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και όχι μόνο στις ευπαθείς ομάδες, καθώς αποτελεί μια κοινωνική δράση που μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην ανακούφιση από τις συνέπειες των δυσμενών κοινωνικοικονομικών συνθηκών και στη διευκόλυνση των ανθρώπων που πλήττονται από αυτές.

Λειτουργεί, καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 11.30 έως τις 15.30 στο Α΄ ΚΑΠΗ Αργυρούπολης (Αλεξιουπόλεως 27). Τηλέφωνο επικοινωνίας 210 9910858.

Το μενού, κυρίως από τη Μεσογειακή Κουζίνα, περιλαμβάνει,  ποικιλία από 5 διαφορετικά είδη καθημερινά, (κρεατικό, πουλερικό ή ψάρι, λαδερό, ζυμαρικό και όσπριο), αλλά και τη Διεθνή, με συνοδευτικό ψωμί στην τιμή των 2,10€ (μετά τη μείωση του ΦΠΑ).

Όπως σημειώνει ο Δήμος: «Στις δύσκολες μέρες που όλοι βιώνουμε, με την ανεργία και τη φτώχεια να πλήττουν σχεδόν κάθε σπίτι, ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης στο πλαίσιο της ασκούμενης Κοινωνική πολιτικής θέτει σε προτεραιότητα την κοινωνική στήριξη του τοπικού πληθυσμού και ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων. Θέτοντας σε εφαρμογή την ‘Ανοιχτή Κουζίνα’ συμπληρωματικά με την παροχή πληθώρας Δράσεων Αλληλεγγύης, πιστεύουμε ότι σε αυτή τη χρονική περίοδο συμβάλλουμε έμπρακτα στην στήριξη αρκετών οικογενειών και συνανθρώπων μας.»

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Με μια ματιά 10 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Δράμας υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με παιχνίδι και δράσεις

Ο Δήμος Δράμας υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με μια ανοιχτή γιορτή για παιδιά και…