Άρθρο Localit 02 Ιουλίου, 2018

Αγγελα Μέρκελ: Επαναπροωθήσεις προς την Ελλάδα μόνο σε συνεννόηση και κατευθείαν στα σύνορα

Οι επαναπροωθήσεις προς την Ελλάδα είναι σημαντικό να γίνονται μόνο σε συνεννόηση με την ελληνική πλευρά, τόνισε η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει με τους εταίρους της για τα θέματα ασύλου.

Η κ. Μέρκελ, εξήγησε ότι «αυτό που ήταν και για τον αρχηγό των Χριστιανοκοινωνιστών και υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ πολύ σημαντικό ήταν το πώς μπορούμε να μεριμνήσουμε ώστε να μην μπουν καν στην Γερμανία, αυτοί που έρχονται, στην συγκεκριμένη περίπτωση, από την Ελλάδα».

«Σημαντικό για μένα, είναι αυτό να μην γίνει χωρίς συνεννόηση με την Ελλάδα. Να μην τριγυρνούν άσκοπα ώστε πιθανόν να μπουν στην Γερμανία από κάποιο άλλο συνοριακό πέρασμα ,αλλά να συμφωνήσουμε μια διαδικασία ώστε να επαναπροωθούνται στην Ελλάδα για να γίνεται εκεί η διαδικασία ασύλου. Αυτό μπορώ να το κάνω μόνο εκεί, όπου υπάρχουν συνοριακοί έλεγχοι», δήλωσε η κυρία Μέρκελ στο πλαίσιο συνέντευξής της νωρίτερα απόψε στο ZDF.

Η Καγκελάριος εξέφρασε την κατανόησή της για την επιθυμία του κ. Ζεεχόφερ να μπει περισσότερη τάξη στο θέμα της δευτερογενούς μετανάστευσης, αλλά τόνισε ότι κατά την άποψή της αυτή η επιθυμία έχει εκπληρωθεί, «ιδιαίτερα στα σημεία ελέγχου στα σύνορα, συζητώντας με την Ελλάδα ότι όσοι είναι εγγεγραμμένοι εκεί – αυτός είναι ο κύριος δρόμος, μέσω της λεγόμενης Βαλκανικής Οδού -να επαναπροωθηθούν στην Ελλάδα χωρίς να έχουν μπει στην Γερμανία, κατευθείαν στα σύνορα και συμφωνημένα». Αυτό, συνέχισε η κυρία Μέρκελ, συμφωνήθηκε τώρα πολιτικά και θα πρέπει να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης έως το τέλος Ιουλίου.

«Και με αυτό ικανοποίησα, πιστεύω, την επιθυμία του Ζεεχόφερ», κατέληξε, διευκρινίζοντας ότι με την Ιταλία δεν κατέστη αυτή τη στιγμή εφικτή μια συμφωνία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…