Άρθρο Localit 08 Σεπτεμβρίου, 2020

Αναβλήθηκε η δίκη για τις πλημμύρες στη Μάνδρα γιατί δεν είχε οριστεί αναπληρωματικός δικαστής

Σε αναβολή για τον ερχόμενο μήνα οδηγήθηκε, οκτώ μήνες μετά την έναρξή της, η δίκη των 21 κατηγορουμένων, πρώην και νυν στελεχών κρατικών υπηρεσιών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017, γιατί δεν είχε προβλεφτεί αναπληρωματικός δικαστής.

Μετά από οκτώ περίπου μήνες, οπότε και ξεκίνησε η δίκη και ενώ θα εξεταζόταν ο τρίτος μάρτυρας κατηγορητηρίου,  το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης καθώς μια εκ των δικαστών είναι έγκυος και δεν μπορούσε να ανεβαίνει στην έδρα.

Η δικάσιμος ορίστηκε για τις 19 Οκτωβρίου. Η δίκη θα ξεκινήσει από την αρχή, ενώ αναμένεται πως στην καινούργια σύνθεση θα κληρωθεί και αναπληρωματικό μέλος του δικαστηρίου, καθώς η διαδικασία θα είναι πολύμηνη.

Η δίκη για την υπόθεση της πλημμύρας που κόστισε τις ζωές 25 ανθρώπων και ανυπολόγιστες καταστροφές, ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο, οπότε και οδηγήθηκε αμέσως σε διακοπή καθώς η χωρητικότητα της αίθουσας δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει την ομαλή εξέλιξη της, λόγω του αριθμού κατηγορουμένων και συνηγόρων. Η δίκη δεν προχώρησε ωστόσο και μετά την μεταφορά της σε μεγαλύτερη αίθουσα στο Εφετείο λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό.

Στο εδώλιο για την πλημμύρα της Δυτικής Αττικής κάθονται η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, η πρώην δήμαρχος Μάνδρας, οι πρώην δήμαρχοι Ελευσίνας και Μεγαρέων, ο αρμόδιος κατά τον κρίσιμο χρόνο αντιπεριφερειάρχης, υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Μάνδρας, στελέχη του δασαρχείου Αιγάλεω, των πολεοδομιών Αιγάλεω και Ελευσίνας καθώς και στελέχη φορέων του Δημοσίου.

Οι 21 είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες που ανά περίπτωση αφορούν τα αδικήματα της πρόκλησης πλημμύρας από αμέλεια, ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, σωματικών βλαβών και παραβίασης κανόνων οικοδομικής.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια του ΣΜΕΔΕΚΕΜ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου

Στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων…

Ρεπορτάζ 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: ανανεώνεται ο στόλος Καθαριότητας

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού παρέλαβε το πρώτο από τα επτά νέα οχήματα που θα ενισχύσουν…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…