Άρθρο Localit 10 Νοεμβρίου, 2023

Αναβαθμίζονται αθλητικοί χώροι σχολείων του Δήμου Δάφνης-Υμηττού, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Ξεκινούν οι εργασίες αναβάθμισης των δαπέδων στους αθλητικούς χώρους σχολείων του Δήμου Δάφνης-Υμηττού, μετά την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης από τον περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και τον δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού Τάσο Μπινίσκο, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Βλάχου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 304.990 ευρώ και η χρηματοδότηση θα γίνει από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, αφορούν δε εργασίες σε τρία σχολικά συγκροτήματα της κοινότητας Υμηττού και σε εννέα της κοινότητας Δάφνης.

Η ανακατασκευή των δαπέδων κρίθηκε αναγκαία λόγω των έντονων φθορών που παρουσίαζαν από την πολυετή χρήση ενώ με την αναβάθμισή τους θα παρέχουν τους κατάλληλους χώρους για άθληση, παιχνίδι, ψυχαγωγία και κοινωνικοποίηση, αποτελώντας ταυτόχρονα σύγχρονους, λειτουργικούς και ασφαλείς χώρους διάδρασης για μικρούς και μεγάλους.

«Προτεραιότητά μας τα παιδιά μας να απολαμβάνουν την άθληση σε ασφαλείς και φιλόξενους σχολικούς χώρους» επισημαίνει σχετικά ο κ. Πατούλης και σημειώνει πως από την αρχή της θητείας του επένδυσε σε υποδομές και παρεμβάσεις που διασφαλίζουν πως τα παιδιά σε όλη την Αττική θα πηγαίνουν σε ασφαλή σχολεία, που θα διαθέτουν ένα σύγχρονο περιβάλλον, υψηλών προδιαγραφών».

Από την πλευρά του ο κ. Μπινίσκος ευχαρίστησε την περιφέρεια επισημαίνοντας: «Μέλημά μας είναι η ασφάλεια των παιδιών μας και η πρόληψη ατυχημάτων, με σχολικές αυλές σύγχρονες, με ανθεκτικά, αντιολισθητικά και ομαλά δάπεδα, που διατηρούν τις ιδιότητές τους στο χρόνο και τη χρήση».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επεκτείνεται & ενισχύεται το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων με ιδιαίτερη μέριμνα για τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Στην επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων σε επιπλέον 20 δήμους – από τους οποίους οι…

Ρεπορτάζ 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων δημιούργησε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου

Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων δημιούργησε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, αποσκοπώντας στην ουσιαστική προστασία των ανηλίκων, στο…

Ρεπορτάζ 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λήμνος: Μαζικές στειρώσεις σε αδέσποτες γάτες το Σαββατοκύριακο 24&25 Φεβρουαρίου

Σε μαζικές στειρώσεις σε αδέσποτες γάτες, προχωρά το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Φεβρουαρίου ο Δήμος…