Άρθρο Localit 30 Μαρτίου, 2022

Αναβάθμιση του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ στην Άρτα ζητά ο δήμαρχος Χρ. Τσιρογιάννης

Αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΔΕΔΔΗΕ προς τους δημότες και τις επιχειρήσεις της Άρτας, λόγω του κορεσμού του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, ζήτησε  ο δήμαρχος της πόλης Χρ. Τσιρογιάννης, για να καταστεί δυνατή η εγκατάσταση έργων ΑΠΕ και να μειωθεί το κόστος ενέργειας για ιδιώτες και επιχειρήσεις,  με επιστολή του στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τη Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου –Ηπείρου του ΔΕΔΔΗΕ.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσιρογιάννης σε συνέχεια των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, τις εξελίξεις σχετικά με την παγκόσμια ενεργειακή κρίση και τις συνεχόμενες ανατιμήσεις του κόστους του ρεύματος, ζήτησε την ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του έργου της επαύξησης ισχύος του ΚΥΤ Αράχθου, ώστε να αρθεί το πρόβλημα του κορεσμού του Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ του Νομού Άρτας.

Επιπλέον ζήτησε ενημέρωση σχετικά με τον σχεδιασμό της Επιχείρησης και συγκεκριμένα, εάν στο σχεδιασμό και στο διαγωνισμό προμηθειών του ΔΕΔΔΗΕ, στο οποίο προβλέπεται η προμήθεια μετασχηματισμών, ένας από τους μετασχηματιστές αυτούς πρόκειται να τοποθετηθεί στην Άρτα ώστε να αρθεί ο αποκλεισμός της Άρτας, από την εγκατάσταση ΑΠΕ.

Τέλος ο κ. Τσιρογιάννης επεσήμανε πως είναι σημαντικό οι επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού κλάδου και οι επιχειρήσεις μεταποίησης να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά et-metering κατά προτεραιότητα ώστε να καταφέρουν να μειώσουν το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος που αυξάνεται συνεχώς.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πεντέλης: Ανοικτές το καλοκαίρι οι αυλές σε 4 σχολεία για άθληση και ψυχαγωγία των παιδιών

Στον Δήμο Πεντέλης, ανοιχτές θα παραμείνουν όλο το καλοκαίρι, οι αυλές 4 σχολείων της πόλης…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην ψηφιακή εποχή περνά η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Μνημόνιο Συνεργασίας με το οποίο η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης περνά στην ψηφιακή εποχή υπογράφηκε την…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κιλκίς:  Ημερίδα – αφιέρωμα στις ‘’Ρωμιές’’ του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας

Η Ελληνίδα του Εύξεινου Πόντου, της Ανατολικής Θράκης και της Μικράς Ασίας παίρνει τη δική…